TV-blog: Carlo's tv café sluit de deuren

TV-blog: Carlo's tv café sluit de deuren

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond werd het dan toch bevestigd: Carlo's tv café stopt. Er komt definitief geen nieuw seizoen. Hoe is dat toch mogelijk? Een succesvol programma moet ineens haar deuren sluiten, letterlijk. Dat kan toch niet waar zijn? Helaas is het wel waar. De kijker heeft geen ultiem zondagmiddag programma meer. Hoe leuk was het om op zondag naar Carlo te kijken? Carlo en de zondagmiddag gingen hand in hand. Het werd in één adem genoemd en nu is het afgelopen.

Na zeventien jaar komt er een einde aan de zondagmiddag televisie. Eerst was Carlo jarenlang te zien met Life & Cooking. Nadat de sponsor zich naar jaren terugtrok kwam er een einde aan het zondagmiddag programma. Maar niet lang daarna werd Life 4 You opgericht. Precies hetzelfde programma, maar met een andere naam gingen Carlo en Irene verder waar zij gestopt waren. 

Nadat Irene Moors overstapte van RTL naar SBS was het even onzeker. Wat moest er nu gebeuren met de zondagmiddag? Kon Carlo het alleen wel aan? Nou en of Carlo dat kon! Hij was heer en meester op de zondagmiddag van RTL 4. Iedere aflevering kreeg hij dan ook hulp van een co-host. Al was Carlo zelf wel dé ster van Carlo's tv café. Het is even wennen dat het leukste zondagmiddag programma nu verdwijnt.

Zelfs na de overstap van Irene, bleef RTL 4 de zondagmiddag centraal zetten. Zij zagen dat de kijkers genoten van dit feelgood programma. De kijkcijfers van Carlo's tv café waren wekelijks rond de 600.000 kijkers. Dat zijn er meer dan naar Life 4 You. Hieruit blijkt wel dat de kijkers een zondagmiddag programma willen zien. Toch was Carlo's tv café anders dan Life 4 You.

Wil wil wel:

Zo zette Carlo zijn moeder in voor het onderdeel Wil wil wel. Hierin ondernam Carlo veel uitjes met zijn moeder. Zo ondergingen Carlo en Wil een heuse lachcursus. Voor Carlo was het allemaal hilarisch, maar Wil vond het iets minder grappig. Ook deed Wil een slipcursus, wat ook niet helemaal soepel verliep. Dit onderdeel groeide in korte tijd uit tot een groot succes.

Nu blijkt dat er in september een speciale Wil wil wel komt. Of dit een nieuwe aflevering is, is niet helemaal duidelijk. Het zou goed kunnen zijn dat het een compilatie aflevering wordt. Er bestaat zelfs een kans dat Wil wil wel een doorstart maakt. Net zoals Carlo's tv café een doorstart was van Life 4 You, kan Wil wil wel wel uitgroeien tot een nieuw zondagmiddag programma.

Laatste aflevering:

Het was al vreemd toen het vorige seizoen zo vroeg ten einde kwam. De sfeer was duidelijk gespannen. Het was net alsof Carlo toen al wist wat de kijkers nu weten. De zondagmiddag zonder Carlo is bijna ondenkbaar. Geen gezelligheid meer, geen grappige onderdelen meer, geen gezellige keuken meer, geen gezellige gasten meer. Niets van dit alles is er nog over.

Het was toch wel één van de hoogtepunten van het televisieweekend. Carlo nam ruim de tijd voor de gasten, deed leuke dingen met zijn moeder Wil en genoot van zijn zondagmiddag. Even kreeg hij een soort concurrentie van SBS6. Die zender kwam met Thuis op zondag, iets wat erg leek op Life 4 You, het programma van Carlo en Irene.

Waarschijnlijk zijn wel meer mensen in shock om dit nieuws. Wat moeten de kijkers nu met het 'zondagmiddaggevoel'? Het soms chaotische, drukke maar wel gezellige televisieprogramma? Carlo nodigde vaak artiesten uit om een liedje te komen zingen. Waar zag je dat nog? Waar kon een artiest een single promoten? Niet bij veel programma's. Carlo nam er ruim de tijd voor.

Carlo was hét gezicht van de zondag. De zondag zonder Carlo zal nooit meer hetzelfde zijn. Boulevard op zondag, moet je dat wel willen? Is RTL 4 niet een beetje raar bezig? Waarom zou je op zondag naar Boulevard willen kijken? De kijker wil gezelligheid, sfeer, muziek lekker eten.

In oktober moet Carlo gewoon terug komen. Mag met Carlo's tv café, maar mag ook met iets anders. Als Carlo maar op televisie blijft. Na de 'scheiding' met Irene, kan de kijker niet nog een klap verwerken. Carlo hoort gewoon op televisie. Niet achter de schermen, maar juist voor de camera.

Misschien is dit een kans voor SBS. Misschien zetten zij Thuis op zondag 2.0 in. Misschien presenteert Irene het wel om de week met Kim-Lian. Misschien stapt Carlo ook wel over naar SBS. Misschien gaan Carlo en Irene dan wel weer samen programma's maken. Misschien denk ik teveel vooruit, maar wie weet gaat het gebeuren. De kijkers zullen het in ieder geval erg leuk vinden.

Bekijk Carlo's TV Café op TVblik.nl/carlos-tv-cafe

Foto: RTL