Ruim 800 duizend kijkers voor Måns in RTL Late Night

Ruim 800 duizend kijkers voor Måns in RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk

Ruim twee weken geleden won Måns Zelmerlöw voor Zweden de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar plaatsvond in de Oostenrijkse stad Wenen. De Zweedse zanger was dinsdagavond te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night.

Er keken dinsdagavond 847.000 mensen naar de Songfestival winnaar in RTL Late Night. Het marktaandeel voor de RTL4-talkshow RTL Late Night komt uit op 19,3 procent. Humberto sprak Måns dinsdag over zijn winst ruim twee weken geleden en Måns zong zijn Songfestival nummer Heroes.

Op donderdag 21 mei wist Måns in de tweede halve finale een plaats te bemachtigen voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. In de grote finale op zaterdag 23 mei kreeg de Zweedse inzending 365 punten van de rest van Europa, genoeg om de rest te verslaan.

Het was geen totale verassing dat Zelmerlöw met de winst naar huis ging. De bookmakers voorspelde al vanaf het begin dat Zweden het Eurovisie Songfestival in Wenen zou winnen. Måns is de zesde Songfestival-winnaar voor Zweden, eerder wonnen onder andere ABBA, Herreys en Loreen.

Lees ook: 'Geen miljoen kijkers voor nieuwe RTL4-show Grillmasters'

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night