Humberto Tan trekt ruim 700 duizend kijkers

Humberto Tan trekt ruim 700 duizend kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma

Humberto Tan heeft met zijn eerste uitzending RTL Late Night maandagavond 734 duizend kijkers weten te trekken. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek dinsdag. De show staat daarmee op de vijftiende plaats in de lijst met best bekeken programma's.

Tan was gister avond de presentator van RTL Late Night, en trok daarmee 734 duizend kijkers.  Sommige denken dat hij te soft is. Waar Tan op zijn eigen rustige manier op in gaat. Want zijn toon is misschien mild, maar hij legt zijn vinger wel op de gevoelige plek, vertelt hij aan de Volkskrant.

Tan is blij met zijn nieuwe show. "Voor mij komt alles wat ik in het verleden heb gedaan nu bij elkaar: entertainment bij RTL Boulevard, sport bij Eredivisie Live en de meer zakelijke toon van BNR. Mijn talent is mijn openheid en het snel contacten kunnen maken. Daarbij heb ik discipline, ik neem straks aan de bar geen biertje maar een colaatje, en daarna ga ik naar huis."

Op Twitter laat Tan weten dat hij tevreden is over gisteravond "Lekkere start! Dank team en kijkers!!". Veel kijkers lieten via Twitter weten dat ze de show ook "heel tof" vonden.

De RTL Late Night show staat nu op de vijftiende plaats in de lijst met best bekeken programma's. Daarmee is hij de talkshow van Knevel en van den Brink voorbij, die 'maar' 718 duizend kijkers trok.

Beide talkshows, die elkaar deels overlappen, legden het af tegen Hart van Nederland. De late editie van de nieuwsshow van SBS werd gevolgd door 881 duizend kijkers. Daarmee staat Hart van Nederland op de negende plek van de kijkcijfer top 25, RTL Late Night volgt op de vijftiende positie en Knevel en Van Den Brink staat op de zeventiende plek.

Het best bekeken programma van de maandagavond was het achtuurjournaal. Daarop stemden ruim 1,8 miljoen Nederlanders af. De zomerspecial van Memories en We Zijn Er Bijna maken de top drie compleet met respectievelijk ruim 1,5 en 1,4 miljoen kijkers.

© Novum