Even Later: Karen, Josje en Kristel geven stokje door

Even Later: Karen, Josje en Kristel geven stokje door

Geschreven door Daniël Schalk

Woensdag 18 maart 2015:

Meidengroep K3 houdt in de huidige vorm op te bestaan. Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen stoppen ermee, hebben ze zojuist bekendgemaakt. De vraag “wanneer stopt K3″ was volgens de meidengroep de afgelopen zestien jaar “de meest gestelde vraag”. De tijd was “rijp om te stoppen”, zei Karen op de persconferentie over het stoppen van K3.

Op de persconferentie werd door Karin, Josje en Kristel bekend gemaakt dat K3 wel blijft bestaan. In een grote tv-show op de Nederlandse tv-zender SBS6 en de Vlaamse tv-zender VTM gaan Karin, Josje en Kristel aankomend najaar opzoek naar hun opvolgers. De zelfde dag nog werden de inschrijvingen voor de talentenjacht K3 Zoekt K3 geopend.

Twee dagen later, op 20 maart, waren er al 2500 aanmeldingen binnengekomen. “We schrikken zelf van de snelle respons”, zei Anja van Mensel, CEO van Studio 100. Direct na de bekendmaking kwamen er honderden aanmelden binnen. “Een paar uur na de persconferentie hadden achthonderd meisjes zich al ingeschreven. Sindsdien is de teller niet gestopt met tikken.”

De Belgische krant het Laatste Nieuws melde op dinsdag 24 maart dat de ex-vriend van Josje Huisman de reden zou zijn van het stoppen van K3. De Belgische acteur Kevin Janssens, de ex-vriend van Josje, zou maandenlang op Josje hebben ingepraat. “Dat ze beter verdiende dan een rol in een kindergroep. En dus stoppen met K3”, melde het Laatste Nieuws eind maart.

Vijf dagen later, op 25 maart, kwam K3 weer in het nieuws. Hans Bourlon, medeoprichter van Studio 100, bevestigde na geruchten aan De Telegraaf, dat Studio 100 voor de nieuwe samenstelling van K3 opzoek is naar een moslima. “Kleine kinderen uit moslimgezinnen bereiken we tegenwoordig nog maar moeilijk. Dat houdt ons bezig”, aldus Bourlon.

Er leven veel Vlaamse kinderen in moslimgezinnen en daarom wil Studio 100 ook deze kinderen graag bereiken door een moslima in de nieuwe samenstelling van K3. Studio 100-baas Gert Verhulst liet eerder al weten dat de nieuwe samenstelling van K3 moet bestaan uit een roodharige, een zwartharige en een blonde zangeres, net als Karen, Kristel en Josje.

Begin april kwam de nieuwe en tevens laatste single uit van Karin, Josje en Kristel als K3. In de single K3 Loves You brengen de meiden van K3 een ode aan hun fans. In het nummer komen bekende woorden uit grote hits voorbij zoals “Mama Sé” en “Met alle kleuren van de regenboog!” In de single komt 16 jaar K3 voorbij en met deze nieuwe single nemen Karin, Josje en Kristel afscheid van K3.

In de nacht van 30 april werden de inschrijvingen voor K3 Zoekt K3 gesloten. Een dag later, op 1 mei, werd er bekend gemaakt dat 6081 vrouwen zich hebben aangemeld voor K3 Zoekt K3, de zoektocht van Studio 100, SBS6 en VTM naar de opvolgers van Karin, Josje en Kristel. Iets meer dan de helft van de aanmeldingen komt uit Vlaanderen, de andere aanmeldingen komen uit Nederland.

Na het sluiten van de kandidateninschrijvingen, kwam op 5 mei een nieuwe oproep van Karin, Josje en Kristel. Voor de talentenjacht K3 Zoekt K3 zijn de Karin, Josje en Kristel opzoek naar kinderen, ouders of opa’s en oma’s voor in de vakjury. “Ongetwijfeld weet jij ook precies wie de nieuwe K3 moet zijn. En daarom hebben wij jou hulp nodig”, aldus Josje in een oproep.

Karen Damen liet in een interview met het Belgische weekblad Humo op 19 mei weten door een loodzware periode te zijn gegaan. K3 kent voor Damen veel hoogtepunten maar er waren voor de zangeres ook dieptepunten. “Ik ging door een loodzware periode toen we tien jaar bestonden, maar ik moest doen alsof er niets aan de hand was”, zei de zangeres.

In het blad vertelde Karen dat ze niet bang is om zonder werk te komen zitten. “Ik zal niet meteen zonder werk zitten, integendeel. Mijn mailbox zit vol met aanbiedingen en formats van productiehuizen. 'Laat maar komen', denk ik dan”, aldus Damen. “Ik zal bewuste keuzes maken, dat mensen mij niet beu zijn binnen twee jaar”, grapt de zangeres.

Donderdag 2 juli werd de jury van K3 Zoekt K3 bekend gemaakt. In de grote tv-show zullen Karen, Kristel en Josje zelf plaatsnemen in de jury en de kandidaten beoordelen. Studio 100-baas Gert Verhulst neemt naast K3 plaats in de jury. K3 en Verhulst krijgt hulp van een 100-koppige publieksjury, zij beoordelen als eerste de kandidaten en beslissen of ze naar de vakjury doorgaan.

Wie wordt de nieuwe K3? K3 Zoekt K3 is vanaf vrijdag 4 september op SBS6 te zien. Wordt vervolgt..

Even Later Terugkijk-Tip: In het RTL Telekids-programma Hallo K3 kunnen we nog even van de drie K3'tjes genieten. Bekijk Hallo K3 op TVblik.nl