GTST Zomer-blog #1: Zomer-cliffhanger

GTST Zomer-blog #1: Zomer-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het leven van de familie Bouwhuis is in een ware nachtmerrie beland. Na het plotseling overlijden van Bianca (Elvira Out) zit Anton (Joep Sertons) er volledig door heen. Als hij ook nog in een strijd verwikkeld met Maxime (Marjolein Keuning), is de maat al snel vol voor Anton.

Gelukkig is daar Julia (Wendy Brouwer) om Anton te steunen. Maar dat steunen krijgt een opmerkelijke wending als Anton en Julia elkaar kussen. Oude gevoelens bij Julia komen meteen weer terug. Hier wil zij niets van weten, zeker niet nu Bianca pas overleden is.

In de hotel de Rozenboom ontmoet Laura (Jette van der Meij) een jongen genaamd Rover (Buddy Vedder). Hij wil graag een baantje en probeert zichzelf te verkopen tegenover Laura. Maar dan staat daar ineens de moeder van Rover in het hotel. Niemand minder dan Linda (Babette van Veen) is terug in Meerdijk. 

Na jarenlang afwezigheid is Linda terug in Meerdijk. Voor Laura is dit alles behalve prettig. Zij heeft geen prettige herinneringen aan Linda (hierover in een later GTST Zomer-blog meer). Dan staat Linda ineens oog in oog met Janine (Caroline de Bruijn). De twee vriendinnen van vroeger zijn dolgelukkig om elkaar weer te zien.

Ook is er een ruzie gaande tussen Wiet (Pip Pellens) en Anna (Barbara Sloesen). Door het overlijden van Bianca is Anna zichzelf niet meer. Ze mis haar tante meer dan ooit, maar geeft dit niet toe. Haar vriendin Wiet probeert er alles aan te doen om haar weer blij te maken. Dit ziet Anna totaal niet en wil Wiet even niet meer zien.

Voor Wiet is dit heel moeilijk om te accepteren. Zij besluit het daarom hard tegen hard te spelen. Ze zet Anna voor het blok: of een relatie, of geen relatie. Hierop maakt Anna een duidelijk besluit: ze maakt een einde aan haar relatie met Wiet. Dit zag Wiet niet aankomen en is volkomen in de war door dit nieuws.

Op de begraafplaats ontmoeten Anton en Linda elkaar voor de eerste keer. Deze ontmoeting is alles behalve positief. Meteen laat Linda weer zien hoe ze in elkaar zit. Niet wetende wie Anton is, gaat Linda opzoek naar een nieuwe baan. Via Janine hoort te dat er een positie vrij is in de Sapsalon van Bianca.

Hierop neemt Janine direct contact op met Anton. Hij heeft hier wel oren naar en wil Linda graag ontmoeten. In de Sapsalon staan Anton en Linda opnieuw oog in oog met elkaar. Meteen weet Linda dat ze geen kans meer maakt en Anton bevestigd dit ook. Maar Linda wil deze baan en wil daar ook voor gaan.

De strijd tussen Maxime en Anton gaat van kwaad tot erger. In een advertentie in de krant schildert Maxime Bianca neer als een moordenares. Hier is Anton niet van gediend en gaat verhaal halen bij Maxime. Dit mondt uit in een fikse ruzie waarbij Anton een dierbaar schilderij van Maxime vernield.

Hierop besluit Maxime een gemeen spel te spelen. Zij doet aangifte tegen Anton wegens vernieling en bedreiging. Net op het moment dat Anton en Tim (Beau Schneider) afscheid nemen van Julia wordt er opnieuw aangebeld. De politie wil Anton meenemen voor verhoor in de zaak rondom Maxime.

Om haar plan te laten slagen heeft Maxime hulp nodig van Bing (Everon Jackson Hooi). In eerste instantie heeft Bing hier wel oren naar, maar besluit toch om niet mee te werken. Hij wil op een eerlijke manier aan de slag en wil zich niet laten gebruiken door Maxime.

Intussen heeft Wiet veel last van liefdesverdriet. Gelukkig is Lucas (Ferry Doedens) daar om haar op te vrolijken. Hij zorgt ervoor dat Wiet een date krijgt met een onbekende man. Hiervan is ook Anna op de hoogte en trekt haar conclusie. De relatie lijkt definitief over te zijn tussen Wiet en Anna.

Het nieuws dat Vincent (Oscar Aerts) Meerdijk gaat verlaten komt ook aan bij Nina (Marly van der Velden). De twee ex-geliefden bleken neef en nicht te zijn en daarop maakte Vincent een einde aan hun relatie. Nu maken de twee het weer goed en besluiten ze om vrienden te worden.

Nina's vriendin Sacha (Gaby Blaaser) is ontzettend nerveus. Ze heeft een column geschreven voor Janine die gaat over Nina en Bing. Door het romantische verhaal van Nina en Bing heeft Sacha daar een verhaal over geschreven. Zelf vindt Nina dit totaal geen probleem, maar Bing kennelijk wel.

Daarna gaat Nina wat drinken met Bing en Ludo (Erik de Vogel). In de hoop om de twee nader tot elkaar te brengen. Ludo en Bing kunnen elkaar niet luchten of zien. Toch proberen de twee om elkaar beter te leren kennen. Een voorstel van Ludo om te gaan kleiduivenschieten neemt Bing dan ook maar wat graag aan.

Opnieuw probeert Linda om de baan in de Sapsalon op zich te nemen. In de Sapsalon ontmoet ze Tim en Sjors (Inge Schrama). Daar laat Linda zien welke eigenschappen ze heeft. Hierover is Tim meteen positief en ziet het al voor zich. Maar dan komt Rover met een scooter de Sapsalon binnen gereden. De schade lijkt mee te vallen.

Maar Linda doet enorm geheimzinnig over haar verzekering. Het blijkt dat Linda, na haar scheiding, enorm in de schulden zit. Zij is dringend opzoek naar geld en wil dan ook de baan in de Sapsalon hebben. Dit moet Tim nog wel overleggen met zijn vader Anton.

Tijdens een gesprek tussen Sjoerd (Guido Spek) en Aysen (Dilan Yurdakul) zakt Aysen bijna in elkaar. Op aandringen van Sjoerd neemt Aysen contact op met haar huisarts. Dit stelt Sjoerd in eerste instantie gerust. Maar Aysen is best geschrokken van het nieuws van haar huisarts.

Ondertussen houdt iemand Bing in de gaten. Een mysterieuze vrouw houdt een deur op een kier. Wie is deze vrouw en wat wil zij van Bing? Zou het kunnen zijn dat een vroegere vriendin van Bing terug is? Op datzelfde moment vertelt Bing over zijn plannen met Ludo tegenover Sjors en Tim.

De zomer-cliffhanger:

Tijdens het kleiduivenschieten lopen de emoties tussen Bing en Ludo enorm hoog op. De een verwijt de ander van alles en andersom. In complete woede besluit Ludo om er een einde aan te maken en wil vertrekken. Ook Bing zit vol woede en gooit zijn pistool van zich af. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks: het pistool valt op de grond en er volgt een schot... Ludo wordt geraakt en valt op de grond neer. Is Ludo dodelijk geraakt? Hoe gaat Nina op dit nieuws reageren?

Daarnaast namen veel inwoners afscheid van Vincent. Hij besluit om te vertrekken uit Meerdijk omdat zijn relatie met zijn moeder, Maxime, moeizaam verloopt. Zijn neef Lucas besluit om een groot feest te geven. Heel veel inwoners vieren gezellig samen feest, met enorm veel drank...

Aysen besluit om Vincent af te zetten op het vliegveld. Maar Aysen zit ergens mee, het blijkt dat ze zwanger is. Maar de vraag is nu, van wie? Ze heeft nu een tijdje een relatie met Sjoerd, maar daarvoor is ze ook met Vincent naar bed geweest. Zal Aysen het nieuws van haar zwangerschap vertellen? Of houdt ze dit geheim?

Nu Vincent weg is, besluiten de feestgangers om nog meer te feesten. Daarbij komt enorm veel drank bij kijken. De gevolgen hiervan zijn bijna niet voor te stellen. Jef (Bartho Braat) ontwaakt in zijn eigen café de Koning. Hij had een leuke avond, dacht hij, totdat hij een foto zag van de avond ervoor. Wat heeft Jef gedaan?

Wiet wordt wakker in een luchtballon met een wildvreemde man. Het blijkt de man te zijn met wie ze zou gaan daten. Hoe is Wiet in de luchtballon beland? Hoe reageert Anna op dit nieuws? Zelf weet Wiet hier niets meer van en is lichtelijk in shock om hoe ze wakker werd. Gaat ze het zich nog herinneren?

Ook Lucas wordt wakker door zijn telefoon. Maar hij is niet alleen, hij wordt wakker naast Sacha. De twee lijken het gezellig te hebben gehad. Maar ze zijn niet alleen, in huis duikt een jong kindje op, die vrolijk door het huis wandelt. Wie is dit kindje en hoe komt het kindje in het huis van Sacha terecht? Wat hebben Lucas en Sacha gedaan?

De broer van Sacha, Thijs (Miro Kloosterman) wordt ook wakker na de wilde nacht. Maar hij is alleen, maar wel naakt en ligt open en bloot op straat, letterlijk. Op zijn gezicht is ''schoft'' geschreven. Wie zit hier precies achter? Wat is er gebeurd met Thijs?

Sjoerd heeft ook veel te veel gedronken. Langzaam maar zeker wordt hij ook wakker na de wilde nacht. Hij is ook niet alleen, niet Aysen, maar Rikki (Robin Martens) ligt naast hem. De twee schrikken enorm van elkaar. Wat is er tussen de twee gebeurd? Hoe gaat Aysen reageren als ze hier achterkomt? Komt het weer goed tussen Sjoerd en Rikki? Of tussen Sjoerd en Aysen?

Maar het kan altijd erger natuurlijk. Maxime heeft ook te veel gedronken nadat Vincent Meerdijk achter zich liet. Vol haat tegenover de familie Bouwhuis zocht ze troost in de drank. Langzaam maar zeker ontwaakt Maxime ontwaakt na de wilde nacht. Dan ziet ze dat ze naast iemand ligt en dat is Anton. Hoe zijn deze twee bij elkaar in bed beland? Hoe gaan de twee hiermee om? De twee waren verstrikt in een fikse ruzie en nu zijn bij elkaar in bed beland...

De kijker wordt met enorm veel vragen de zomer in gestuurd. In de komende zondagen blikt de recensent van Showbizznetwork terug op het afgelopen seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden met speciale GTST Zomer-blogs. Volgende week zal de GTST Zomer-blog volledig in het teken staan van Anton & Bianca. 

Bekijk GTST terug via TV blik.