Gordon met RTL5-programma Krijg de Kleren

Gordon met RTL5-programma Krijg de Kleren

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Gordon kan weer volop aan de bak in het nieuwe tv-seizoen. De presentator die binnenkort ook nog een tweede koffiezaak opent krijgt een nieuw programma bij RTL 5. In het nieuwe RTL5-programma Krijg de kleren strijden wekelijks vijftig shopaholics om de hoofdprijs van 10.000 euro shoptegoed in een van de fashionsteden van Europa: Londe, Parijs of Milaan.

Die prijs wordt natuurlijk niet zomaar verloot, daar moeten de dames wel wat voor doen. En de afvalrace is hard, genadeloos hard. Het is een race tegen elkaar en tegen de klok. Wie is het meest fanatiek en overleeft de vijf rondes en de finale? Stylist Maik de Boer en make-up artist Mari van de Ven vormen samen de jury.

"Dit programma is mij natuurlijk op het lijf geschreven en wordt volgens mij helemaal te grappig en hysterisch", zegt Gordon over deze nieuwe uitdaging. "Zeker met Maik en Mari erbij. Vandaar dat ik graag een uitstapje maak naar RTL 5 hiervoor. Ik heb een eigen kledinglijn gehad en ben zeer modebewust dus ik denk dat dit programma mij past als een jas, wel XL natuurlijk."

Spelrondes
De sportieve modewedstrijd bestaat uit vijf spelrondes en een finale. De eerste ronde is de uitputtende, en niet geheel ongevaarlijke, stilettorace waarvan uiteindelijk de beste tien kandidaten doorgaan. Degenen die deze eerste ronde heelhuids overleven, moeten bij ronde twee ‘dozen graaien‘ waaruit ze zo snel mogelijk een complete, en modebewuste, outfit moeten samenstellen. Vervolgens moeten de acht overgebleven kandidaten bepakt en bezakt - tegen de richting in-  de roltrap zo snel mogelijk op en af.

De vier snelste dames gaan in de volgende ronde dresscodeshoppen waarbij ze in korte tijd een passende outfit voor een bepaalde gelegenheid bij elkaar moeten shoppen. Uiteraard dient deze outfit er wel stylish verantwoord uit te zien, wat wordt beoordeeld door de strenge juryleden Maik en Mari. Wie heeft de beste outfit gekozen qua stijl, kapsel, make up en kleurgebruik? Welke kandidate zit bovenop de trend en wie slaat fashionably de plank volledig mis? Het oordeel van Maik en Mari is onverbiddelijk.

Daarna wordt in ronde vijf het ruimtelijk inzicht van de deelnemers getest: een precies aantal tassen en dozen moet minutieus worden ingepakt in een auto die ze vervolgens ook netjes en uiteraard zo snel mogelijk in file moeten parkeren. De eerste twee shopaholics die dit lukt, zijn door naar de finale. Degene die als laatste haar auto inparkeert, valt af. En dan is het tijd voor de allesbeslissende finale die bepaalt wie er uiteindelijk met die felbegeerde prijs vandoor gaat. En daarvoor is het best handig als je ook een beetje kunt hoofdrekenen. Want met alleen pen en papier dienen de twee finalisten een paar fikse rekensommen op te lossen. Zoals bijvoorbeeld: wat moet je uiteindelijk afrekenen bij een actie van 3 halen 2 betalen? En wat kost die fantastische jurk nu hij 30 procent is afgeprijsd? Wie dat het snelst kan berekenen, mag zich de gelukkige winnaar noemen en kan helemaal los gaan in de winkels van Londen, Parijs of Milaan met dat waanzinnige shoptegoed van 10.000 euro.

Krijg de Kleren vanaf 2 september 21.30 uur, RTL 5.