Pointless weekoverzicht: #2

Pointless weekoverzicht: #2

Geschreven door Sebastiaan Boers

De tweede week van de nieuwe AVROTROS quiz, Pointless zit er op. Deze quiz wordt gepresenteerd door Lucille Werner. In de jury zit Owen Schumacher. De kijkcijfers van deze week liggen lager dan die van vorige week. Toch kan de AVROTROS trots zijn op deze nieuwe quiz.

Maandagavond zaten er 611.000 mensen klaar om maar een nieuwe aflevering van Pointless te kijken. Met de kijkcijfers van maandagavond stond Pointless op plek 16 van best bekeken programma's van de maandag. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 18,8 %.

Een dag later, op dinsdag, liepen de kijkcijfers wat op. In totaal keken er 695.000 mensen naar Pointless. Hiermee stond Pointless op plek 14 van best bekeken programma's van de dinsdag. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam toen uit op 19,7 %. 

Aflevering drie deze week werd uitgezonden op woensdagavond. Door het mooie weer (waarschijnlijk) liepen de kijkcijfers enorm terug. In totaal keken er 483.000 mensen woensdagavond naar Pointless. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 18 van best bekeken programma's van de woensdag. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam toen uit op 16,6 %.

Donderdagavond maakte Pointless het weer redelijk goed. In totaal keken er donderdagavond 610.000 mensen naar deze quiz. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 13 van best bekeken programma's van de donderdag. Het marktaandeel kwam donderdag hoger uit dan op maandag. AVROTROS zag donderdag, dankzij de 610.000 kijkers, een marktaandeel binnen komen van 20,2 %.

De laatste aflevering (deze week) op vrijdagavond werd weer minder bekeken. In totaal schakelden er 430.000 mensen in om naar Pointless te kijken. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 18 in de kijkcijfer top 25 van de vrijdag. De AVROTROS ziet hiermee een marktaandeel binnen komen van 16,7 %.

De best bekeken aflevering van Pointless, tot nu toe, is de allereerste aflevering. Op maandagavond 27 juli ging Pointless van start met 873.000 kijkers. De minst bekeken aflevering, tot nu toe, is die van afgelopen vrijdagavond. Toen keken er 430.000 mensen naar deze nieuwe quiz.

Op maandag start alweer de derde week voor Lucille als presentatrice van deze nieuwe quiz. De recensent van Showbizznetwork heeft ook naar de eerste aflevering gekeken. Hierover schreef hij direct een recensie die op maandag 27 juli online werd gezet. Deze recensie is hier nogmaals terug te lezen.

Pointless is iedere werkdag rond 19.00 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Pointless terug via TV Blik.