Pointless weekoverzicht

Pointless weekoverzicht

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De eerste week van Pointless zit er op. Maandagavond begon deze nieuwe kennisquiz van de AVROTROS. Het idee kwam van presentatrice Lucille Werner. Zij werd op het idee gebracht om een Engelse quiz te vertalen naar het Nederlands. Dit pakte Lucille maar wat graag op en bood het aan bij AVROTROS.

De omroep zag er meteen wat in en besloot om Lucille een kans te geven. Samen met Owen Schumacher en een enthousiast team werd Pointless gemaakt. Op social media kwamen meteen reacties binnen. Soms positief en soms negatief. Ook de recensent van Showbizznetwork heeft naar Pointless gekeken.

In de ogen van de recensent was deze quiz vrij uniek en was goed te volgen. Het doel van Pointless is zo min mogelijk punten scoren. Dit lijkt makkelijker dan het is, dat blijkt wel uit de afleveringen van deze week. Toch weten de kandidaten soms met een Pointless antwoord te komen. 

Maandagavond keken er maar liefst 873.000 mensen naar de allereerste aflevering. Rond de klok van 19.00 uur begon de nieuwste quiz van Nederland. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 12 in de kijkcijfer top 25 van de maandag. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 19,2 %.

Op dinsdagochtend werd de eerste aflevering herhaalt. De herhaling rond 11.15 uur werd nog eens bekeken door 49.000 mensen. Met deze kijkcijfers scoorde AVROTROS een marktaandeel van 5,1 %.

De tweede aflevering op dinsdagavond werd bekeken door bijna 800.000 mensen. In totaal schakelden er 789.000 mensen in om naar Pointless te kijken. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 15 in de kijkcijfer top 25 van de dinsdag. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 19,2 %.

Op woensdagochtend werd deze tweede aflevering herhaalt. De herhaling leverde nog eens 51.000 kijkers op. Dankzij deze kijkcijfers zag AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 6,5 %.

Woensdagavond liepen de kijkcijfers weer een beetje op. In totaal keken er 820.000 mensen naar de derde aflevering van Pointless. Met deze kijkcijfers stond Lucille bijna in de top tien van best bekeken programma's van de woensdag. Lucille stond op plek 11 en leverde AVROTROS een marktaandeel op van 20,7 %.

Ook deze aflevering werd herhaalt. Op donderdagochtend keken er 55.000 kijkers naar de herhaling van de derde aflevering. Met deze kijkcijfers zag AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 6,2 %.

Aflevering vier van Pointless werd op donderdagavond uitgezonden. Deze vierde aflevering werd bekeken door 670.000 kijkers. Dat zijn er een stuk minder dan de eerste drie afleveringen. Toch staat Pointless in de kijkcijfer top 25 van de donderdag en wel op plek 16. Het marktaandeel voor AVROTROS kwam uit op 19,1 %.

Op vrijdagochtend werd deze vierde aflevering herhaalt. Deze herhaling werd ook door minder mensen bekeken. In totaal keken er 45.000 mensen naar deze herhaling. Met deze kijkcijfers ziet AVROTROS een marktaandeel binnen komen van 6,2 %.

Diezelfde vrijdag zond AVROTROS de vijfde aflevering uit van Pointless. In totaal keken er 565.000 mensen naar de nieuwe quiz. Met deze kijkcijfers stond Lucille, net als op donderdag, op plek 16 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 18,9 %.

Gemiddeld werd Pointless door 743.400 kijkers bekeken. Een mooie start voor deze nieuwe quiz. Midden in de zomerperiode weet Lucille aardig wat kijkers te scoren voor NPO 1. Rond de klok van 19.00 uur, het oude tijdstip van haar eerdere quiz Lingo.

Vrijdagavond was Lucille niet alleen te zien in Pointless. Direct daarna was Lucille te gast in het KRO-NCRV programma Ik neem je mee. Presentatrice Jetske van den Elsen ging op stap met Lucille in Eindhoven. Deze aflevering werd bekeken door 432.000 kijkers.

Dankzij deze 432.000 kijkers staat Ik neem je mee op plek 19 in de kijkcijfer top 25 van de vrijdag. De KRO-NCRV ziet daarmee een marktaandeel binnenkomen van 12,0 %.

Ook de komende weken is Lucille samen met Owen iedere werkdag te zien met Pointless. Als de kijkcijfers de komende weken ook zo hoog blijven, bestaat er wellicht een kans dat Pointless op televisie blijft. Op dit moment zal Pointless alleen in de zomermaanden te zien zijn op NPO 1.

Pointless is iedere werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk Pointless terug via TV Blik. 

Lees ook de recensie over Pointless.