Diederik Smit wint De Slimste Mens

Diederik Smit wint De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond was de laatste aflevering te zien van De Slimste Mens. Het was meteen de finale van de quiz met een knipoog. De slimste spelers van het afgelopen seizoen stonden vrijdagavond tegenover elkaar. Daan Nieber wist de aflevering van donderdagavond te winnen.

Met deze overwinning plaatste hij zich direct voor de grote finale van vrijdagavond. Diederik Smit stond donderdagavond in de finale tegenover Joost de Vries. Het leek er sterk op dat Joost niet zijn dag had. Diederik wist zonder veel moeite deze finale te winnen.

Daan en Diederik namen het vrijdagavond op tegen Nynke de Jong. Zij kwam als slimste speler uit de bus van het afgelopen seizoen. In de finale liep Daan enorm achter op zijn medespelers. Na een paar rondes kwam de EditieNL presentator uit op 140 seconden. 

Diederik deed het een stuk beter door 332 seconden te verdienen. Ook Nynke deed het een stuk beter, zij verdiende 245 seconden. In de laatste ronde werd al duidelijk dat Daan af zou vallen. Hij is op de derde plek geëindigd. In de finale stonden Diederik en Nynke tegen over elkaar.

De finale was net als eerdere seizoenen zenuwslopend. Wie zou er vandoor gaan met de titel van De Slimste Mens? Met een eindstand van 473 seconden had Diederik een voorsprong. Nynke wist 360 seconden te verdienen, waardoor zij in het voordeel was.

Het leverde een enorme strijd op tussen Diederik en Nynke. Beide spelers waren enorm aan elkaar gewaagd. Toch wist Nynke de seconden van Diederik langzaam maar zeker omlaag te krijgen. Maar ook bij haar zelf liepen de seconden steeds verder terug.

De antwoorden bij Nynke kwamen figuurlijk uit haar tenen. Maar aan opgeven moest Nynke niet denken. Op een gegeven moment waren de secondes voor Diederik en Nynke bijna gelijk. Als iemand een slimme speler is, dan was het zeker Diederik.

Ineens liepen de seconden voor Nynke enorm hard achteruit. Maar toch hield Nynke haar hoofd koel. Opnieuw speelde Diederik een gemeen, maar slim spelletje. Het was spannend tot op het laatste moment. Bij de laatste vraag wist Diederik een hoop goede antwoorden te geven en wist daarmee Nynke te verslaan.

Diederik mag zich nu ruim een jaar Slimste Mens noemen. Hij ontving een bokaal van de winnaar van vorig jaar. Met een paar mooie woorden sloot hij deze serie van De Slimste Mens af. Presentator Philip Freriks vertelde dat De Slimste Mens in december weer terug komt met een nieuwe reeks afleveringen.

Bekijk de finale van De Slimste Mens terug via TV Blik.