Showbizznetwork weekoverzicht - week 37 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 37 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren RTL4 met hun plannen voor een opvolger van Sterrenslag, de onthulling van de 50ste Gouden Televizier-Ring, de plannen van Johan Derksen voor een blad van Voetbal Inside en schrijver Joost Zwagerman in het nieuws.

Ook deze week hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet in het Showbizznetwork weekoverzicht. Wij zijn ook benieuwd naar wat jullie het hoogtepunt van week 37 vonden. Daarom staat ook in het Showbizznetwork weekoverzicht van week 37 de vraag ‘wat is jou hoogtepunt?’ centraal.

Familiezender RTL4 werkt aan opvolger Sterrenslag

RTL4 werkt aan een opvolger van Sterrenslag, de televisiehit van de AVRO uit de jaren ‘70, ’80 en ’90. In de show, die waarschijnlijk Zeeslag zal gaan heten, gaan BN'ers een fysieke strijd met elkaar aan. “Wij zouden volgende week gaan draaien, Gordon en ik, maar ja, dat is nu eventjes een probleem”, vertelde Gerard Joling aan RTL Boulevard. De opnames zullen gewoon doorgaan zonder Gordon.

Schrijver Joost Zwagerman overleden

Schrijver, dichter en essayist Joost Zwagerman is afgelopen dinsdag overleden. Zwagerman, bekend door zijn optredens in De Wereld Draait Door, heeft dinsdag zelfmoord gepleegd. De schrijver was de laatste jaren vaak te gast bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door om te vertellen over literatuur en kunst.

Johan Derksen wil blad maken van Voetbal Inside

Oud-hoofdredacteur van Voetbal International, Johan Derksen, wil samen met Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kaay jr. en Johan Boskamp het blad Voetbal Inside beginnen, een blad over het gelijknamige programma waar hij vaste tafelgast is. “Op 10 september gaan we beslissen”, verklapte hij dinsdag. Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee bevestigde de plannen van een blad.

RTL Late Night haalt 225.000 euro op voor vluchtelingen

RTL Late Night heeft afgelopen maandag, 7 september, 225.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis en andere hulporganisaties voor noodhulp voor vluchtelingen. Talkshowhost Humberto Tan vroeg in een extra uitzending aandacht voor het vluchtelingenprobleem. Naar de uitzending keken maandag 529.000 mensen.

50ste Gouden Televizier-Ring maandagavond onthuld

RTL Boulevard heeft afgelopen maandag in hun uitzending het ontwerp van de 50ste Gouden Televizier-Ring onthuld. De 50ste Gouden Televizier-Ring heeft de toepasselijke naam ‘50 begeerde SchitteRingen’. “Het is een wervelende dans van 50 schitterringen”, vertelde kunstenares Anneke Schat maandag. De Gouden Televizier-Ring 2015 wordt op donderdag 15 oktober uitgereikt.

Shownieuws vanaf oktober ook in het weekend op de buis

Vanaf 17 oktober is Shownieuws ook op zaterdag en op zondag te zien. Het SBS6-programma Shownieuws was vroeger ook op zaterdagavond te zien, maar daar stopte SBS6 in 2012 mee. Shownieuws vierde afgelopen donderdag haar 12,5 jarig bestaan. “Een mooi moment om aan te kondigen dat Shownieuws vanaf 17 oktober ook op zaterdag en zondag te zien is op SBS6”, liet de zender woensdag weten.

Dit was het eerste Showbizznetwork weekoverzicht na de zomerstop! Dit najaar mogen wij weer negen edities maken, hierna dus nog acht edities. Tot aankomende vrijdag, 18 september, kan er gestemd worden op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’. Vrijdag 18 september volgt om 16:00 uur de uitslag van jullie hoogtepunt!

Het is niet meer mogelijk om bij dit weekoverzicht op '(Jouw) hoogtepunt van de week' te stemmen.