Showbizznetwork weekoverzicht - week 38 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 38 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Streetlab met hun kans op de Televizier-Ring, Net5 met hun plannen voor The Island, Johan Derksen met zijn ontslag bij de uitgeverij van Voetbal International en Rob Stenders met zijn nieuwe middagprogramma op NPO Radio 2 in het nieuws.

Ook deze week hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet in het Showbizznetwork weekoverzicht. Wij zijn ook deze week benieuwd naar wat jullie het hoogtepunt van de week vonden. Daarom staat ook in het Showbizznetwork weekoverzicht van week 38 de vraag ‘wat is jou hoogtepunt?’ centraal.

Streetlab in top 10 bij tussenstand Gouden Televizier-Ring

Televisiegids Televizier heeft afgelopen woensdag de tussenstanden in de categorieën van de Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Sterren, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award bekend gemaakt. Onder meer De Slimste Mens, Expeditie Robinson, Heel Holland Bakt, RTL Late Night, Smeris en Streetlab staan in de tussenstand top 10 van de Gouden Televizier-Ring.

Televisiezender Net5 met Nederlandse versie van The Island

Net5 komt volgend jaar met een Nederlandse versie van The Island, een avonturenprogramma, maar dan zonder spellen, afvallers of winnaars. De veertien kandidaten worden gedropt op een verlaten en moeten proberen een maand lang te overleven. Het enigste wat de kandidaten hebben is de kleding die ze dragen. Er is zelfs geen crew of cameraploeg aanwezig. De kandidaten filmen alles zelf.

Humberto Tan en Jeroen Pauw genomineerd voor Sonja Barend Award

Humberto Tan, Jeroen Pauw, Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Paul Witteman zijn genomineerd voor de Sonja Barend Award 2015, VARAgids’ vakprijs voor het beste tv-interview. Naast de grote talkshow-presentatoren zijn ook Hanneke Groenteman, Frénk van der Linden, Tommy Wieringa, Theo Maassen, Twan Huys, Arie Boomsma, Tijs van den Brink en Mariëlle Tweebeeke genomineerd.

Productiebedrijf Peter van der Vorst gaat samenwerken met Talpa

Productiebedrijf Vorst Media, het bedrijf van presentator en producent Peter van der Vorst, gaat samenwerken met Talpa. Het gaat om een strategisch partnership, waarbij Talpa, het door John de Mol opgerichte productiebedrijf, formats van Vorst Media wereldwijd mag distribueren en produceren en Vorst Media, bekend van Gepest en SlimmerIQen, toegang krijgt tot de formatcatalogus van Talpa.

Nieuwe middagshow voor Rob Stenders op NPO Radio 2

AVROTROS-DJ Rob Stenders is vanaf volgend jaar januari elke werkdag te horen van 14:00 uur tot 16:00 uur met het programma 'Stenders de schrik van alle zenders' op NPO Radio 2. Stenders neemt in de middag het stokje over van Jan-Willem Roodbeen, die met zijn Roodshow naar de avond verhuist. Rob nam op vrijdag 31 juli afscheid bij jongerenradiozender NPO 3FM, waar hij acht jaar radio maakte.

Johan Derksen ontslagen bij uitgeverij Voetbal International

Johan Derksen, de oud-hoofdredacteur van Voetbal International en vaste tafelgast van Voetbal Inside, is op staande voet ontslagen bij WPG Uitgevers. WPG-baas Koen Clement maakte het ontslag van Derksen afgelopen dinsdag bekend. Derksen had nog enkele boeken ondergebracht bij WPG, die ook het blad Voetbal International uitgeeft. De aanleiding zou het mogelijke blad van Voetbal Inside zijn.

Moederbedrijf Blue Circle neemt tv-bedrijf Ewout Genemans over

FremantleMedia Netherlands, het moederbedrijf van tv-producent Blue Circle, heeft een meerderheidsbelang genomen in het tv-bedrijf No Pictures Please van presentator en producent Ewout Genemans. “Door de samenwerking met Blue Circle kan No Pictures Please haar verdere groeiambities vormgeven”, liet Ewout weten. Blue Circle wil met de overname haar positie in het medialandschap versterken.

Dit was het Showbizznetwork weekoverzicht van week 38! Tot aankomende vrijdag, 25 september, kan er gestemd worden op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’. Vrijdag 25 september volgt om 16:00 uur de uitslag van jullie hoogtepunt! Vorige week was volgens jullie het nieuws dat Johan Derksen een blad wil maken van het tv-programma Voetbal Inside het hoogtepunt van de week.

Het is niet meer mogelijk om bij dit weekoverzicht op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’ te stemmen.