GTST Zomer-blog: #7 Aysen & Sjoerd

GTST Zomer-blog: #7 Aysen & Sjoerd

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het leven van Sjoerd (Guido Spek) is alles behalve rustig. In huize Bouwhuis is er altijd wel iets aan de hand. Om zijn frustraties te uiten is Sjoerd vaak in Boks te vinden om daar te sporten. Daar komt hij oog in oog te staan met Aysen (Dilan Yurdakul). Vanuit het niets lijken de twee nader tot elkaar te komen.

Voor Sjoerd speelt er meer dan hij wil toegeven. Voor Aysen is het alleen maar een spelletje. Zij geniet van de aandacht van Sjoerd. Niet alleen met Sjoerd heeft Aysen een soort van relatie, ook met Vincent (Oscar Aerts) duikt ze het bed in.

De twee, Sjoerd en Aysen, blijven elkaar steeds opzoeken. Bianca (Elvira Out) is dolgelukkig dat haar zoon weer geluk in de liefde heeft gevonden. Zijn vader Anton (Joep Sertons) is minder enthousiast. Aysen is nu niet bepaald een geliefd inwoner van Meerdijk. 

Van een relatie is nog niet echt sprake. Ook zit Sjoerd nog met gevoelens voor zijn ex-vriendin Rikki (Robin Martens). Zij is nog niet toe aan een relatie, zij moet aan zichzelf werken. Ook krijgt Sjoerd Aysen maar niet uit zijn hoofd. De twee blijven nog lang om elkaar heen draaien.

Langzaam maar zeker ontwikkelt Aysen een zachtaardige kant. Deze kant hebben veel mensen nog niet eerder van haar gezien. De komst van Aysen's broer Ardil (Juvat Westendorp) naar Meerdijk heeft een enorme invloed op Aysen. In het verleden is Aysen enorm gepest door haar broer.

Alle negatieve gevoelens komen weer boven bij Aysen. Met behulp van Sjoerd leert Aysen om open te zijn over haar gevoelens. Toch komen Aysen en Ardil niet dichter bij elkaar. Na vele pogingen van Ardil geeft hij het langzaam maar zeker op.

Als de drugszaak dan uitkomt, is Ardil enorm zenuwachtig. Voor Aysen is de tijd gekomen om eindelijk eens te gaan praten met haar broer. Zij wil het koste wat kost weer goed maken met hem. Ardil heeft op dat zelfde moment andere problemen aan zijn hoofd. Lees meer over Ardil in de GTST Zomer-blog: #3 Anna-Wiet-Ardil.

Op het moment dat Aysen samen met Jef (Bartho Braat) naar buiten loopt zien zij hoe Ardil uit het raam van Boks valt. Aysen weet niet wat ze ziet en rent naar haar broer. Met spoed wordt Ardil opgenomen in het ziekenhuis. Eenmaal daar aangekomen gaat het snel bergafwaarts met Ardil.

Nog maar net weet Aysen het goed te maken met haar broer. Nadat Ardil zijn excuus gemaakt heeft aan Aysen verliest hij zijn bewust zijn en overlijdt hij. Aysen is kapot van verdriet, maar vindt veel steun bij haar vriend Sjoerd. De twee komen door dit drama dichter bij elkaar. Maar dan komt een collega van Aysen met schokkend nieuws.

Hij verteld aan Aysen dat het geen ongeluk is geweest. Iemand heeft Ardil geduwd, er is dus sprake van moord. Het verdriet maakt al snel plaats voor woede. Aysen moet en zal er achter komen wie haar broer vermoord heeft. Op aanrader van de korpschef wordt Aysen van deze zaak afgehaald.

Maar Aysen laat het er niet bij zitten en gaat door met een eigen onderzoek. Al snel krijgt Aysen het gevoel dat Anna (Barbara Sloesen) en Wiet (Pip Pellens) meer weten van de zogenoemde drugszaak. Het wordt Wiet al snel te heet onder de voeten, alles wijst er op alsof zij meer weet van Ardil's dood.

Voor Sjoerd is het moeilijk om te zien hoe Aysen zich zo vast bijt in deze zaak. Aysen laat haar verdriet niet toe, ze is uit op wraak. Hierin slaat Aysen al snel door en zoekt ze telkens de grenzen op. Tegenover Sjoerd liegt ze over het feit dat ze zich neerlegt bij deze zaak.

In het diepste geheim gaat Aysen toch verder. Dit is voor Sjoerd de druppel, hij laat Aysen een nacht opsluiten. Hierdoor komt de relatie onder een enorme druk te staan. Met nog meer woede en vastberadenheid is Aysen van plan om achter de waarheid te komen.

Dan ontvangt Aysen een sms bericht van de mogelijke dader. Op een afgelegen plek spreken zij af. Nu komt Aysen steeds dichter bij de dader van haar broer's dood. Aysen gelooft haar ogen niet als ze ziet wie er tegenover haar staat. Het is Bianca die voor Aysen staat met een bijzondere bekentenis.

Aysen kan het niet geloven. Bianca heeft Ardil per ongeluk vast gepakt en van zich afgeduwd waardoor hij zijn evenwicht verloor en uit het raam viel. Meteen neemt Aysen haar aanstaande schoonmoeder onder schot. Maar Bianca heeft meer nieuws voor Aysen.

Nu Aysen het weet is ze enigszins gerustgesteld. Maar de klap voor Sjoerd en zijn familie moet nog aankomen. Tijdens een familiebijeenkomst vertelt Bianca open en eerlijk over haar betrokkenheid bij de dood van Ardil. Voor iedereen komt dit verhaal als een shock.

Maar er is nog meer aan de hand. Ook verteld Bianca over haar ziekte ALS. Het leven van de familie Bouwhuis staat op zijn kop. Snel haast Sjoerd zich naar Aysen en weet zich geen raad. Beide moeten dit nieuws nog even verwerken. Bianca wil haar straf onder ogen zien en wil zichzelf aangeven. Op haar laatste avond in vrijheid geniet ze nog volop.

De volgende ochtend wordt Anton wakker naast een stille Bianca. Volledig in paniek probeert Anton nog om Bianca te reanimeren. Dit had helaas geen zin meer, Bianca is in haar slaap overleden. Dit is een nieuwe klap voor de familie Bouwhuis. Sjoerd heeft de steun van zijn vriendin nu meer nodig dan ooit.
Lees meer over Anton & Bianca in de speciale GTST Zomer-blog.

Opnieuw groeien de twee verliefden dichter naar elkaar toe. Ze hebben enorm veel aan elkaar. Het hoofdstuk van Ardil kan nu eindelijk gesloten worden. De twee hebben allebei een geliefde verloren waardoor zij zich beter in elkaar kunnen inleven.

Maar met Aysen gaat het af en toe minder. Op aanraden van Sjoerd gaat Aysen naar haar huisarts. Eenmaal thuis gekomen doet Aysen een zwangerschapstest. Deze blijkt positief te zijn, Aysen is zwanger. Ze weet zich geen houding te geven en staat met haar mond vol tanden.

Op het afscheidsfeest van Vincent drinkt iedereen veel teveel alcohol. Ook Sjoerd drinkt zijn verdriet rondom zijn moeder weg. De volgende dag ontwaakt iedereen uit zijn en haar kater. Langzaam maar zeker opent Sjoerd ook zijn ogen. Maar hij is niet alleen wakker geworden...

Niet met Aysen wordt Sjoerd wakker, maar hij wordt wakker naast Rikki. Hoe zijn de twee bij elkaar in bed beland? Hoe gaat Sjoerd dit uitleggen aan Aysen? Net nu het er op leek alsof Aysen en Sjoerd langzaam maar zeker dichter bij elkaar kwamen. En wat heeft dit voor invloed op de zwangerschap van Aysen?

Dit zijn vragen die zijn ontstaan rondom dit deel van de cliffhanger van GTST. Hiermee is de zevende GTST-Zomer-blog ook een feit. Volgende week zondag is er weer een nieuwe editie. Die zal dan in het teken staan van Linda. Zij is teruggekeerd naar Meerdijk, maar wat weten wij van haar. Dit en nog veel meer is volgende week te lezen in een nieuwe editie van de GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST terug via TV Blik.