Showbizznetwork weekoverzicht - week 41 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 41 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren de grote interesse in het nieuwe televisieformat Hunted, de nieuwe presentatieklus voor Irene Moors, de verhuizing van het programma Roadtrippers van Veronica naar RTL5, het einde van de crimeavond van RTL4 en nog veel meer in het nieuws.

Ook deze week hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet in het Showbizznetwork weekoverzicht. Wij zijn ook deze week benieuwd naar wat jullie het hoogtepunt van de week vonden. Daarom staat ook in het Showbizznetwork weekoverzicht van week 41 de vraag ‘wat is jou hoogtepunt?’ centraal.

Nederlandse tv-zenders geïnteresseerd in tv-format Hunted

Diverse Nederlandse partijen hebben interesse in het nieuwe Britse televisieformat Hunted van Endemol Shine Group, dat heeft Laurens Drillich van Endemol Shine Nederland onthult. In het programma slaan veertien mensen 28 dagen op de vlucht. Ze moeten uit handen zien te blijven van een team van speurneuzen. “Wij dagen mensen uit om dat 28 dagen vol te houden. En dat levert bovenal spannende televisie op!”, aldus Drillich. Het is niet bekend welke partijen interesse hebben.

Irene Moors neemt presentatie nieuwe RTL-show Zeesterren over

Irene Moors zal dit najaar toch te zien zijn op RTL4. De presentatrice neemt de presentatie van Zeesterren over van Beau van Erven Doorns, die het te druk heeft voor het programma. Van Erven Doorns zou het programma, de opvolger van Sterrenslag, presenteren. Doordat Beau het programma niet kon presenteren vroeg RTL4 aan Irene of zij het programma zou willen presenteren. De presentatrice is meteen naar Turkije gevlogen voor de opnames met tien strijdende BN’ers.

RTL4 trekt na twaalf jaar stekker uit crimeavond

RTL4 trekt begin 2016 de stekker uit zijn crimeavond, de maandagavond van de familiezender met crimeseries. Erland Galjaard, programmadirecteur bij RTL, heeft laten weten dat RTL4 in januari, precies twaalf jaar nadat CSI een groot succes was op de maandagavond van RTL4, vier weken lang de week zal openen met Zeesterren. Het is voor de eerste keer sinds jaren dat de week niet geopend wordt met crimeseries als Crime Scene Investigation, The Blacklist, Bones en The Finder.

Pip Pellens en Pim Wessels winnen Dance Dance Dance

GTST-actrice Pip Pellens en haar vriend Pim Wessels hebben zaterdagavond de spannende finale van het RTL4-dansprogramma Dance Dance Dance gewonnen. Pip en Pim stonden samen met Moordvrouw-acteurs Achmed Akkabi en Fockeline Ouwerkerk in de finale van Dance Dance Dance. Pip en Pim kregen van de jury, bestaande uit Timor Steffens, Igone de Jongh en Dan Karaty, de meeste punten. Pip en Pim hebben 100.000 euro gewonnen voor hun goede doel Villa Pardoes.

Qmusic-DJ Koen Hansen vertrekt naar 100%NL

Qmusic-DJ Koen Hansen is vanaf 23 november te horen als nieuwe dj bij 100% NL. Hansen gaat een nieuw middagprogramma presenteren van 16:00 uur tot 19:00 uur. De DJ maakt nu nog een programma in het weekend en in de nacht op Qmusic. “Ik heb er ontzettend veel zin in en met heel veel mooie herinneringen neem ik afscheid van Qmusic”, laat Koen Hansen weten, die nu na ruim drie jaar bij Qmusic vertrekt.

Zondag met Lubach krijgt vierde seizoen in januari 2016

De VPRO geeft het satirische programma Zondag met Lubach een vierde seizoen. Arjen Lubach zal vanaf 2016, in minimaal acht afleveringen, wederom het nieuws van afgelopen week doornemen op eigenzinnige wijze. “Het is voor het eerst dat Zondag met Lubach een vierde seizoen krijgt. Dus we zijn allemaal dolblij”, grapt de presentator, die momenteel het derde seizoen van Zondag met Lubach maakt.

Reisprogramma Roadtrippers van Veronica naar RTL5

Roadtrippers verhuist van Veronica naar RTL5, dat heeft de RTL-zender afgelopen week bekend gemaakt. Sinds 10 oktober 2015 wordt het competitieve reisprogramma, waarin team StukTV het opneemt tegen JayJay Boske, Tess Milne en Kraantje Pappie, uitzenden op zijn zaterdagavond. Het eerste seizoen van Roadtrippers was in oktober 2014 te zien op Veronica. In het eerste seizoen nam team StukTV het op tegen team Veronica met Jayjay Boske, Tess Milne en Simon Zijlemans.

Dit was het Showbizznetwork weekoverzicht van week 41! Tot aankomende vrijdag, 16 oktober, kan er gestemd worden op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’. Vrijdag 16 oktober volgt om 16:00 uur de uitslag van jullie hoogtepunt! Vorige week was volgens jullie het nieuws dat het SBS6-programma Lekker Nederland een tweede seizoen krijgt het hoogtepunt van week 40.

Je kan bij dit weekoverzicht niet meer stemmen op '(Jouw) hoogtepunt van de week'!