EO goed vertegenwoordigd op NPO 2

EO goed vertegenwoordigd op NPO 2

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Een groot deel van de zaterdagavond van NPO 2 bestond uit programma's van de EO. Rond 18.25 uur was het tijd voor De verandering. In dit programma volgen Mirjam Bouwman en Kefah Allush christenen die op latere leeftijd tot het geloof zijn gekomen.

In totaal keken er 138.000 mensen naar De verandering. Met deze kijkcijfers is er geen plek over in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor De verandering kwam uit op 3,4 %.

Daarna was het tijd voor Nederland zingt. Dit muzikale programma liet beelden zien van liederen die gezongen worden in verschillende kerken. In totaal keken hier 233.000 mensen naar. Met deze kijkcijfers staat Nederland zingt niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 5,2 %. 

Nadat Nederland uitgezongen was, keken er 479.000 mensen naar Blauw Bloed. Dat zijn er meer dan een week eerder. Vorige week zaterdagavond keken er 443.000 naar dit royaltyprogramma. Met de huidige kijkcijfers staat Blauw Bloed op plek 23 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 9,0 %.

Direct na Blauw Bloed was het tijd voor De Grote Bijbelquiz. Bart van Leeuwen en Jacobine Geel testen de kennis over de Bijbel. In totaal keken er 612.000 mensen naar deze quiz. Met deze kijkcijfers staat deze quiz op plek 18 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 9,8 %.

De detectiveserie Happy Valley leverde ook in de derde week kijkers in. In totaal keken er 329.000 mensen naar deze serie. Een week eerder keken er slechts 1.000 mensen meer, namelijk 330.000. Met de huidige kijkcijfers is er geen plek voor Happy Valley in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de KRO-NCRV komt uit op 5,9

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Blauw Bloed terug via TVblik.