Heel Holland Bakt: Goed gevormde én goed gevulde halve finale
Bron: MAX Roland J.Reinders

Heel Holland Bakt: Goed gevormde én goed gevulde halve finale

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is zondagavond en dus tijd voor Heel Holland Bakt. In het hele land ligt sneeuw, dus iedereen zal wel weer klaar zitten met een kopje thee of koffie. De spannendste halve finale ooit! Want er vallen maar liefst twee thuisbakkers af. Dat is misschien wel ontzettend erg. Maar zover is het gelukkig nog niet. 

Ik begin eens bij het einde. De gevormde geometrische taarten van de thuisbakkers. Wat een onwijs leuke opdracht was dat. Voor deze gelegenheid kroop Janny in de huid van Lady Gaga. André vond het niet echt een mooi gezicht. Gelukkig trekt Janny daar niets van aan. Nou ja, eigenlijk wel. Ze trok het wel aan. De outfit dan, die overigens ook vele vormen liet zien. 

Lekkende koekjes

Iedereen was zo lekker creatief met vormen. Zo kwam Sabine met een heuse diamant op haar taart. Elizabeth werkte heel erg netjes. Ik weet niet hoe ze het elke week voor elkaar krijgt. De rust en kalmte die zij uitstraal. Een tegenovergestelde Ellen kan ik wel concluderen. Ellen was weer lekker chaotisch. Maar bij het spektakelstuk was ze heel rustig. 

Dat viel André ook al op. Helaas bleef Ellen niet helemaal rustig. Haar koekjes begonnen te lekken waardoor haar taart niet helemaal zo werd als gepland. Maar Eric deed het opvallend goed! Na een week met ziekteverlof was hij terug. Ik weet niet wat hij heeft gedaan, maar hij zette heel goed werk neer met zijn spektakelstuk. 

Ineens weet ik weer waarom ik van Heel Holland Bakt houd. De thuisbakkers zijn zo lekker zichzelf. Zo gaf Ellen toe dat ze vogels spot in haar vrije tijd. Daar word ik gewoon heel blij van. Gewoon lekker zo blijven Ellen. Ik vind dat je het onwijs leuk doet in de tent. Zo´n chaotisch type maakt het echt een fijn seizoen om te kijken. 

Wie krijgt het grootste stuk(je)?

Aan het begin van dag één was de toon meteen gezet. De thuisbakkers moesten bavorois-bombes maken. Dat is een taart met een drankje erin. Nou maak je mij daar niet blij mee. Kennen jullie die kersenbonbons? Dat vind ik echt vreselijk vies. Het idee dat er een drankje in een taart zit doet mij niet veel goeds. Maar de thuisbakkers gingen er mee aan de slag. 

Het idee was om een taart in de vriezer te plaatsen. Thijs en Ellen kwamen erachter dat hun taart vast bleef zitten. Dan heb je lichaamstemperatuur nodig. Het spande er nogal om. De tijd was bijna om en de taarten kwamen maar niet los. Elizabeth maakte zich ondertussen zorgen om haar diepvriesaardbeien. Wat overigens een heel schattig woord is: diepvriesaardbeien. Dat klinkt toch onwijs schattig. Of ben ik de enige die dat weer vind?

Daarnaast kwam er een opvallend nieuws naar boven. Tijdens het proeven werd duidelijk wie het grootste stuk mag proeven. Dat bleek André te zijn! Je zou denken dat Janny het grootste deel krijgt. Maar helaas, misschien dat ze na de opnames nog een stukje krijgt? Voor André is het geen probleem. Hij geniet volop van de taarten. Geef hem eens ongelijk. Ik krijg ook weer spontaan zin in taart. 

Dan misschien wel de meest ironische technische opdracht ooit. Maak vier ringtaartjes. Ringtaartjes. In één hap zijn ze op. Het idee vind ik heel leuk, maar de uitvoering iets minder. Helaas vonden Sabine en Ellen dat ook. Ellen vond het allemaal moeilijk en begon weer een beetje door te draaien. De chaos was volop voelbaar. Iedereen leek Thijs aan te wijzen als ‘leider’. Wat mij weer een beetje irriteerde. Alsof hij de beste uit de tent is. 

Maar dan de beoordeling. Helaas kwam Sabine als slechtste uit de bus in deze ronde. Zij maakte maar twee in plaats van vier ringtaartjes. Hoewel haar ringtaartjes wel heel mooi waren eindigde ze toch onderaan. Elizabeth wist de beste ringtaartjes te maken. Haar rust en kalmte hielpen haar met gemak door deze halve finale. 

Meer(dere) afvallers

Want hoe kan het ook anders. Elizabeth werd meesterbakker en stond daarmee automatisch in de finale! Maar dan de grote shock. In de finale is slechts plek voor drie finalisten. Nu zijn er nog vier thuisbakkers over. Dus twee moeten de tent verlaten. Wie o wie moeten er in de halve finale afvallen? 

Het doek viel voor Ellen (wat ik heel erg jammer vind) en voor Sabine (wat ik ook jammer vind). Thijs en Eric wisten de finale van volgende week wel te halen. Mijn vriend, die iedere week trouw meekijkt en niet veel verstaat, zag dat aankomen. Hij vertelde mij dat hij het zag aankomen. Ik hoopte nog op een andere uitslag, maar helaas. 

Volgende week strijden Elizabeth, Eric en Thijs voor de winst van Heel Holland Bakt 2021. Ik ben heel benieuwd wie er uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Het zal ongetwijfeld een spannende finale worden. Ik kijk er echt naar uit, ik kan niet wachten, ik heb er zin in! Hadden jullie dit verwacht? Kijken jullie ook uit naar de finale van volgende week?

Heel Holland Bakt is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.