Paul Rabbering in Syrië voor 3FM Serious Request

Paul Rabbering in Syrië voor 3FM Serious Request

Geschreven door Daniël Schalk

NPO 3FM-DJ Paul Rabbering is in Damascus, de hoofdstad van Syrië. Rabbering is afgelopen weekend naar Syrië vertrokken om reportages te maken voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM waarbij de jongerenradiozender van de Publieke Omroep zich inzet voor een stille ramp.

Zaterdag op zondag nacht kwam Paul aan in Libanon. “Aangekomen in Beirut, Libanon. Warme ontvangst hier door het lokale Rode Kruis Morgen naar Damascus, Syrië”, liet de DJ iets na middernacht weten op Twitter. 14 uur later kwam de DJ aan op zijn volgende locatie.

“Veilig in Damascus aangekomen en net een oude school bezocht waar het Rode Kruis honderden Syrische gezinnen opvangt”, zei Rabbering zondag. Een paar minuten later kwam het eerste verhaal. “Bushra van 14 moest vluchten omdat hun huis vernietigd werd door een bom. Nu is ze veilig.”

Dagelijks vluchten er Syriërs uit hun land door de burgeroorlog. Serious Request zet zich dit jaar in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengt van de actie gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in onder meer Syrië zodat zij een goede toekomst kunnen krijgen.

Afgelopen juni werd bekend dat dit jaar niet Eric Corton maar Paul Rabbering een reis zou gaan maken voor 3FM Serious Request. “Eric heeft afgelopen jaar besloten om niet op reis te gaan voor Serious Request. Met als reden, hij is te druk”, zei Paul in juni bij de bekendmaking van de stille ramp.

DJ Sander Hoogendoorn vond het raar dat Paul en niet Eric bij de bekendmaking aanwezig was. “Ik sta hier omdat ik die reis mag gaan maken”, vervolgde Rabbering. In 2014 ging de DJ voor de eerste keer op reis voor 3FM Serious Request, toen reisde hij af naar het Afrikaanse land Zambia

3FM-zendersbaas Wilbert Mutsaers liet afgelopen woensdag in de Nieuwe Revu weten Serious Request te gaan veranderen omdat er meer aandacht aan de inhoud besteed moet worden. “Daarom maken we ook met het Rode Kruis twee reizen naar de probleemgebieden dit jaar”, zei hij.

“We willen de luisteraar wat meegeven over de wereld, maar het moet niet te hoogdravend worden zodat je te veel mensen verliest”, vervolgde de zenderbaas. Het is niet bekend door wie de tweede reis naar een probleemgebied voor de jaarlijkse actie 3FM Serious Request wordt gemaakt.