Humberto Tan en Luuk Ikink op oudejaarsavond

Humberto Tan en Luuk Ikink op oudejaarsavond

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 komt op oudejaarsavond met een eindejaarsspecial van RTL Late Night. Humberto Tan en Luuk Ikink zullen op de laatste dag van 2015, donderdag 31 december, een speciale uitzending van RTL Late Night maken waarin wordt teruggeblikt op 2015 en vooruit wordt gekeken op 2016.

Prominente gasten uit de wereld van entertainment, sport en politiek, die eerder te gast waren bij RTL Late Night, zullen nog een keer aanschuiven aan de tafel van Humberto Tan. Na de speciale uitzending van RTL Late Night komt traditiegetrouw een oudejaarsspecial van Ik Hou van Holland.

Linda de Mol zal in de oudejaarsspecial van haar zaterdagavondprogramma aftellen naar 2016. Familiezender RTL4 kiest met deze programmering voor oudejaarsavond om geen vervolg te geven aan hun oudejaarsconference die vorig jaar nog werd verzorgd door cabaretier Guido Weijers.

NPO 1 komt op oudejaarsavond wel met een oudejaarsconference, die dit jaar wordt verzorgd door Herman Finkers. De cabaretier neemt het op de laatste dag van 2015 op tegen Linda de Mol. Voor de oudejaarsconference concurreert Matthijs van Nieuwkerk met RTL4-talkshowhost Humberto Tan.

Tegenover de speciale uitzending van RTL Late Night programmeert NPO 1 traditiegetrouw De TV Draait Door, waarin de leukste fragmenten uit De TV Draait Door van het afgelopen jaar voorbijkomen. Verder komt NPO 1 met een speciale TV Show en een korte uitzending van Cojones.

SBS6 is dit jaar wederom geen grote concurrent op oudejaarsavond. De familiezender komt dit jaar wederom met De 25…, gevolgd door het oudejaarsprogramma Lachend het Jaar Uit. Vooralsnog staat er dit jaar geen Staatsloterij-feest gepland, wat voorgaande jaren wel zo was.

De reden hiervoor kan zijn dat het RTL4-programma Puur Geluk, dat ook gesponsord wordt door de Staatsloterij, op dinsdag 29 december met een special komt. Voorgaande jaren sloot SBS6 traditiegetrouw het jaar af met het Staatsloterij Oudejaarsfeest met twee SBS6-gezichten.