De Leeuw stopt definitief met zaterdagavondshow

De Leeuw stopt definitief met zaterdagavondshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Paul de Leeuw heeft definitief geen zin meer in een zaterdagavondshow. Aan het einde van zijn huidige programma Langs De Leeuw, dat op primetime te zien is, kapt hij ermee. "Op dat tijdstip heeft Nederland 1 iemand anders nodig", zegt De Leeuw in het AD. Eind vorig jaar riep hij ook al dat hij eigenlijk wilde stoppen met de zaterdagavond.

Volgens de televisiemaker en zanger laten de kijkcijfers zien dat zijn manier van programma's maken 'op z'n retour' is. Langs De Leeuw werd afgelopen weekeinde door 892 duizend mensen bekeken. "Dan is het eenvoudig: er moet iets anders komen." De Leeuws contract loopt in mei af, maar aan helemaal stoppen moet hij niet denken. "Natuurlijk ga ik met de VARA en de NPO praten over verlenging, maar wel met een andere invulling: voor mij geen zaterdagavond meer."

De entertainer, die momenteel in België succes heeft met zijn show Manneke Paul, zit nog vol plannen. In januari gaat hij het theater in met de solovoorstelling Ik Ben Rustig. "Het is een soort vervolg op Poephoofd, waarmee ik vorig jaar toerde. Dat is me ontzettend goed bevallen. Terug naar mijn roots: het theater." Daarnaast heeft De Leeuw aanbiedingen van andere publieke omroepen, waaronder BNN, op zak. "Zeker is al dat ik het Knoop in je Zakdoek-gala en enkele programma's daaromheen ga presenteren, ook maak ik aan het eind van het jaar een Sinterklaasshow met mijn eigen Sinterklaas."

De 50-jarige De Leeuw had sinds begin jaren negentig, toen De Schreeuw van de Leeuw van start ging, talloze zaterdagavondavonds bij de publiekeomroep. In 2008 kreeg hij de Televizierring voor Mooi! Weer De Leeuw.