De Slimste Mens straks ook als bordspel

De Slimste Mens straks ook als bordspel

Geschreven door Sebastiaan Boers

Er kan een nieuw bekend televisieprogramma worden toegevoegd als bordspel. De NCRV-quiz De Slimste Mens weet iedere werkdag een miljoenenpubliek te bereiken en is vanaf september ook verkrijgbaar als bordspel. Deze populaire quiz is op iedere werkdag rond 20.25 uur te zien bij NPO 2.

In de aflevering van vrijdagavond streden Nynke de Jong en Marc van der Linde tegen nieuwkomer Maxim Hartman. Maxim vond het allemaal wel grappig en nam het spel niet echt serieus. Maar Nynke en Marc namen het spel wel serieus. Een opvallende overwinning, niet Nynke maar Marc werd de slimste mens van de dag.

In de finale nam Nynke het op tegen Maxim. Met een enorme voorsprong wist Nynke zonder enige moeite te winnen van nieuwkomer Maxim. Meteen al bij de start van de finale bevond Maxim zich al in de gevaren zone. Het is voor Nynke dan ook de eerste finale die zij in deze quiz speelt. 

Met een enorme overwinning wist Nynke dan ook eenvoudig te winnen van Maxim. Hij verlaat al na één aflevering deze quiz. In de aflevering van maandag zullen Nynke en Marc in ieder geval te zien zijn. Deze twee kandidaten zijn enorm aan elkaar gewaagd. Dit bleek ook wel uit de aflevering van vrijdagavond.

Nu heeft het spellen merk Just2Play iets bedacht. Niet alleen kunnen mensen (de kijkers) De Slimste Mens mee spelen via een app, maar nu ook als bordspel. De Slimste Mens is niet het eerste programma dat een eigen bordspel krijgt. Er zijn al meerdere quizzen en andere programma's die een eigen bordspel gekregen hebben.

Just2Play heeft naast De Slimste Mens ook, Wie Is De Mol en Expeditie Robinson uitgebracht als bordspel. Nu kan de kijker het gevoel van het programma zelf thuis beleven. Het lijkt een opkomende trend te worden, door televisie programma's om te zetten tot een bordspel.

Spellen merk Identity Games heeft ook veel bekende programma's omgezet tot bordspel. Zij hebben veel RTL 4 programma's als bordspel. De Jongens Tegen De Meisjes, Ik Hou Van Holland, Ik Hou Van Holland Verjaardagsspel en Weet Ik Veel zijn allemaal spellen die Identity Games heeft uitgegeven.

Een nieuw en opkomend spellen merk, Tulip Games, heeft deze trend ook gezien. Zij zijn verantwoordelijk voor het bordspel Lingo, het bekende woordspel van de AVROTROS. Dit spel is sinds kort op de markt gebracht, een tijd nadat het programma op televisie gestopt is. Naast Lingo is er ook een speciale junior editie van dit bekende woordspel uitgebracht.

Naast Lingo heeft Tulip Games ook een bordspel uitgebracht van Tour du Jour. Dit programma over de Tour de France was niet een groot succes voor RTL 7. Gemiddeld keken er 300.000 mensen naar de dagelijkse talkshow van Wilfred Genee. Toch is er een bordspel van dit programma gemaakt en uitgegeven.

King International, dochterbedrijf van Jumbo spellen, heeft de trend ook gezien en gevolgd. Zij hebben naast Identity Games ook een aantal RTL 4 programma's omgezet tot bordspel. Zo zijn zij eigenaar van TV Kantine, Typisch Carlo & Irene en Wie Ben Ik?! Dit zijn onder andere bekende bordspellen van King International.

Bordspellen komen langzaam maar zeker weer helemaal in. Spellen merken zien deze trend ook ontstaan. Daarom zijn er nu ook al zoveel spellen gemaakt die gebaseerd zijn op televisieprogramma's. Deze trend ontwikkeld zich steeds meer met als nieuwste aanwinst een bordspel van De Slimste Mens (ter wereld).

Alle bovengenoemde bordspellen zijn zowel online als ook in de bekende speelgoedwinkels en speciaalzaken te verkrijgen. Het bordspel van De Slimste Mens is vanaf september verkrijgbaar. Dit nieuws maakte het spellenmerk Just2Play vrijdagmiddag bekend via haar Facebookpagina.

De Slimste Mens is iedere werkdag rond 20.25 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.