De Slimste Mens wederom sterk op vrijdag

De Slimste Mens wederom sterk op vrijdag

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is de NCRV-quiz gelukt op de vrijdagavond te winnen. De aflevering van vrijdagavond werd bekeken door 1.062.000 mensen. In de aflevering van vrijdagavond zagen de ruim 1 miljoen kijkers hoe Marc van der Linde de aflevering gewonnen heeft.

Nynke de Jong die twee afleveringen op rij als Slimste Mens naar voren kwam, moest dit keer de finale spelen. In de finale zat ze recht tegenover haar jeugdheld, Maxim Hartman.

Het leek er al sterk op dat Maxim De Slimste Mens al na één aflevering zou verlaten. Met de 1.062.000 kijkers van vrijdagavond staat De Slimste Mens op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. De NCRV ziet daarmee een marktaandeel binnen komen van 23,8 %. 

De Slimste Mens was ook te sterk voor haar concurrenten. NPO 1 zond vrijdagavond een herhaling uit van Flikken Maastricht. Deze politieserie van de AVROTROS werd bekeken door 777.000 mensen. Met deze kijkcijfers staat Flikken Maastricht op de derde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel komt uit op 17,4 %.

Ook RTL 4 wist het niet te winnen van De Slimste Mens. Rond 20.30 uur keken er 731.000 mensen naar het beste van Got Talent Worldwide. Alle hoogtepunten uit verschillende landen komen samen in één programma. Met deze kijkcijfers staat dit programma op de vierde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 16,0 %.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik. 

Lees ook: ''De Slimste Mens straks ook als bordspel''