Marthe, Klaasje en Hanne nieuwe K3

Marthe, Klaasje en Hanne nieuwe K3

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Vlaamse Marthe, de Nederlandse Klaasje en de Vlaamse Hanne hebben vrijdagavond K3 Zoekt K3 gewonnen en nemen de plekken van Josje, Kristel en Karen over in de meidengroep K3. Marthe, Klaasje en Hanne lieten in de finale de Nederlandse Jindra en Lisa en de Vlaamse Lauren achter zich.

De Nederlandse Jindra, Klaasje en Lisa en de Belgische Hanne, Lauren en Marthe bemachtigde vorige week vrijdag in de halve finale van K3 Zoekt K3, de zoektocht naar de opvolgsters van Josje, Kristel en Karen, een plek in de finale. Josje, Kristel en Karen geven de K3-fakkel nu definitief door.

De week voor de grote finale werden de haren van de finalisten geverfd. De kandidaten met dezelfde haarkleur waren in de finale directe concurrenten en streden tegen elkaar om een plek in K3. Jindra en Klaasje waren de blondharige, Hanne en Lisa de roodharige en Lauren en Marthe de zwartharige.

Nadat de finale was geopend door Josje, Kristel en Karen, hun allerlaatste live televisieoptreden zijn als K3, streden de zes overgebleven kandidaten tegen hun rechtstreekse tegenstander in een muzikale battle. Hierna werden de acht mogelijk combinaties voorgesteld in een flitsende medley.

Na de medley van K3-hits werd de combinatie Lauren, Klaasje en Lisa, de combinatie Marthe, Jindra en Lisa en de combinatie Lauren, Jindra en Lisa weggestemd door de jury, bestaande uit de inmiddels oude K3 (Josje, Kristel en Karen) en Studio 100- en K3-baas Gert Verhulst, en de mensen thuis.

De overgebleven vijf combinaties zongen een gloednieuw K3-nummer, vervolgens volgde de laatste stemronde. Hierna werd bekend dat Marthe, Klaasje en Hanne de nieuwe K3-meisjes zijn. De nieuwe samenstelling van K3 zong na de spannende uitslag hun eerste single 10.000 luchtballonnen.

Bekijk K3 zoekt K3 op TVblik.nl/k3-zoekt-k3