Marthe, Klaasje en Hanne spatzuiver op eerste K3-album

Marthe, Klaasje en Hanne spatzuiver op eerste K3-album

Geschreven door Daniël Schalk

De verwachtingen van het eerste album van de nieuwe K3, bestaande uit Marthe, Klaasje en Hanne, waren enorm hoog. Tijdens een liveoptreden bij de actie Rode Neuzen Dag in Vlaanderen vielen de nieuwe K3’tjes niet bij iedereen in de smaak, omdat hun K3-medley niet erg zuiver klonk.

Nadat Marthe, Klaasje en Hanne op vrijdag 6 november de wekenlange zoektocht naar de opvolgsters van Josje, Karen en Kristel wonnen, verscheen afgelopen vrijdag, 18 december, hun allereerste album. Het album bestaat uit 12 oude- en 12 gloednieuwe K3-nummers.

Het album 10.000 luchtballonnen begint met het nummer 10.000 luchtballonnen, die op vrijdag 13 november al uitgebracht werd als single. Mede dankzij hun eerste single waren de verwachtingen erg hoog, omdat het nummer naar meer nieuwe muziek van Marthe, Klaasje en Hanne smaakte.

De nummers twee tot en met zes komen bij de mensen die naar K3 Zoekt K3 hebben gekeken bekend voor. In de finale van K3 Zoekt K3, de zoektocht naar de opvolgsters van Josje, Karen en Kristel, moesten alle mogelijke combinaties van de nieuwe K3 één gloednieuw nummer zingen.

Met de liveoptredens uit de finale van K3 Zoekt K3 in ons achterhoofd klinken de nummers op het album een stuk beter. De beste vergelijking kan getrokken worden met het nummer Jodelee. Tijdens de finale van K3 Zoekt K3 moesten Marthe, Klaasje en Hanne het nummer Jodelee samen zingen.

Tijdens het optreden in K3 Zoekt K3 klonk niet alles spatzuiver. Marthe, Klaasje en Hanne hebben nu even de tijd gehad om hun finalenummer nog een aantal keer te oefenen en op te nemen voor hun eerste album. Op het album zingen de K3’tjes het nummer vol zelfvertrouwen en ook spatzuiver.

De nummers dertien tot en met vierentwintig zijn voor Marthe, Klaasje en Hanne twaalf moeilijke nummers. De tweede helft van het album zijn oude K3-liedjes, zoals Alle kleuren, Oma’s aan de top en Toveren. De nummers van Josje, Karen en Kristel gaan Marthe, Klaasje en Hanne goed af.

In K3 Zoekt K3 hebben Marthe, Klaasje en Hanne ook al oude K3-nummers moeten zingen. Zo zong Marthe tijdens haar auditie Verliefd, zong Klaasje het nummer Je hebt een vriend en zong Hanne het K3-nummer Trouwen. Van deze drie nummers staat alleen Verliefd op het album van de nieuwe K3.

Het is de vraag of Marthe, Klaasje en Hanne op het album zo goed klinken omdat er veel aan de studio-opnames is bewerkt, of dat de nieuwe K3 gewoon hun dag niet had tijdens hun liveoptreden bij de actie Rode Neuzen Dag. We gaan in ieder geval nog veel van Marthe, Klaasje en Hanne horen!

Het album 10.000 luchtballonnen van K3 is nu overal verkrijgbaar.