De kwis wil Henk Krol

De kwis wil Henk Krol

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Als het aan de mannen van De kwis ligt, is Henk Krol de gast van volgende week. Al weken is de fractievoorzitter van 50 PLUS een inspiratie voor Joep van Deudekom, Rob Urgent, Niels van der Laan en Jeroen Woe. Dit had alles te maken met de felicitaties die Henk Krol via Facebook deed.

Al twee keer kwam Krol in opspraak vanwege zijn felicitaties. Hij feliciteerde twee maal iemand die was overleden. Zelf is Krol zich van geen kwaad bewust, het lag allemaal aan Facebook zelf. Dankzij deze vergissingen is hij vaak besproken onderwerp in De kwis. 

Ook in de uitzending van zaterdagavond ging het bijna nergens anders over. Actrice en presentatrice Katja Schuurman speelde samen met Paul de Leeuw De kwis. Een aantal keer viel de naam van Krol. Er is zelfs een hashtag in het leven geroepen: #Krolindekwis. Met deze hashtag proberen de mannen van De kwis de politicus over te halen om hem naar De kwis te krijgen.

Op dit moment heeft Krol nog niet gereageerd op de oproep. Krol is zeker niet vies van een spelletje. Zo was hij in een aantal aflevering van Ranking The Stars te zien. Daar werd hij ook voor het blok gezet door Paul. Of dit weer gaat gebeuren, is nog sterk de vraag.

De kwis met Henk Krol kan aanstaande zaterdagavond te zien zijn bij de VARA op NPO 1.

Bekijk De kwis terug via TVBlik.