De kwis scoort op pakjesavond

De kwis scoort op pakjesavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond wist De kwis er voor te zorgen dat Henk Krol mee ging doen. Een week lang was Twitter in de greep van de hashtag #Krolindekwis. In de uitzending van vorige week, met Katja Schuurman die door 1.468.000 mensen werd bekeken, deden de vier mannen van De kwis een oproep aan Henk Krol.

De politicus wist niet wat hem overkwam. Hij besloot Twitter in te zetten voor advies. De meeste volgers wilden Henk dolgraag in De kwis zien zitten. Dit gebeurde dan ook uiteindelijk op pakjesavond. In totaal keken er 1.200.000 mensen naar De kwis met Henk. Dat zijn er wel minder dan een week eerder. Met de huidige kijkcijfers staat De kwis op de vijfde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 22,0 %.

Pakjesavond of niet, Ik Vertrek deed het een stukje beter dan De kwis. In totaal keken er 1.271.000 mensen naar dit programma. Dat zijn er wel minder dan een week eerder. Vorige week zaterdagavond keken er nog 1.494.000 mensen naar 10 jaar: Ik Vertrek. Met de huidige kijkcijfer Ik Vertrek op de vierde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 20,5 %.

Frans Bauer pakte ook enorm uit. Hij wist met zijn Vive la Frans eindelijk boven het miljoen uit te komen. In totaal keken er 1.065.000 mensen naar zijn eigen reisprogramma. Een week eerder keken er slechts 944.000 mensen naar Frans. Met de huidige kijkcijfers staat Frans op de achtste plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 17,1 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk De kwis terug via TVBlik.