Komt Henk Krol in De kwis?

Komt Henk Krol in De kwis?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond zat Katja Schuurman naast Paul de Leeuw in De kwis. De vier mannen van De kwis, Joep van Deudekom, Rob Urgent, Niels van der Laan en Jeroen Woe namen de actualiteit weer door.

De laatste weken komt politicus Henk Krol vaak ter sprake. Dit had alles te maken met de felicitaties die Henk Krol deed via Facebook. Tot twee keer toe maakte de politicus een fout met het feliciteren van mensen die waren overleden. 

Maar nu willen de vier mannen van De kwis de politicus graag uitnodigen voor aanstaande zaterdag. Er is zelfs een hashtag in het leven geroepen: #Krolindekwis. Ruim 1,4 miljoen mensen hebben deze oproep gezien. Veel kijkers van De kwis hebben de oproep gedeeld via social media.

Henk Krol zelf heeft nog niet gereageerd op de oproep. Voor Paul zal het dan een warm welkom zijn. De twee hebben elkaar beter leren kennen in BNN's Ranking The Stars. In 2014 was Henk één van de tien Bekende Nederlanders die deel nam aan deze populaire quiz.

Nu is het de hoogste tijd om Henk uit te nodigen voor De kwis. Aanstaande zaterdag, op Sinterklaas avond, zal De kwis gewoon te zien zijn. Normaal is Paul op Sinterklaas avond te zien met Sint en de Leeuw. Dit programma zal te zien zijn op vrijdag 4 december om 20.25 uur op NPO 1.

Ongetwijfeld zullen de mannen van De kwis het Henk niet gemakkelijk gaan maken. Dit ondervond ook Katja in de uitzending van zaterdagavond. Ook met Sinterklaas avond zullen de vier mannen zich zeker niet gaan inhouden. Het wachten is nu op een reactie van Henk zelf. Komt hij wel of komt hij niet? De tijd zal het leren.

De kwis is aanstaande zaterdag weer te zien om 20.25 uur bij de VARA op NPO 1.

Bekijk De kwis ook terug via TVBlik.