GTST Zomer-blog: Laura’s hart staat weer open voor de liefde
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Laura’s hart staat weer open voor de liefde

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

Wanneer Henk Meerdijk binnenloopt, raakt hij op slag verliefd op Laura. Alleen moet zij niet echt iets van hem weten. In ieder geval niets op liefdesgebied. Een vriendschap ziet Laura wel zitten. Daar hecht ze dan ook veel waarde aan. Alleen vriendschap met iemand sluiten die verliefd op je is. Dat is bijna vragen op problemen.

Lydia 

Van Henk wil Laura dus niet weten. Maar al snel leert ze Lydia kennen, de huishoudster van de familie Sanders. Voor Laura is zij een ideale vrouw voor Henk. De twee draaien even om elkaar heen, maar vinden elkaar toch wel leuk. Het komt tot een eerste date en al snel volgen er meer. De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden.

Het gevolg hiervan is wel dat Laura minder tijd met Henk kan doorbrengen. Voor Lydia is Laura een derde wiel van de wagen. Zij wil Henk dan ook niet delen. Zeker niet wanneer ze hoort dat er gevoelens in het spel zijn geweest. Een lange relatie lijkt er niet in te zitten. Henk wil Lydia wel een kans geven, maar hij is in gedachten toch bij Laura. 

Uiteindelijk merkt Laura dat ze ook gevoelens voor Henk ontwikkelt. Alleen wat moet ze daar nu mee doen? Ze zet haar vriendschap met zowel Henk als met Lydia op het spel. Lange tijd loopt Laura te mokken met haar gevoelens. Ze besluit om Lydia te bespioneren. Ze komt er achter dat Lydia niet helemaal eerlijk zou zijn tegenover Henk. 

Eerlijkheid

Nadat het ‘misverstand’ boven water komt, kan Laura niet anders dan eerlijk zijn. Ze geeft toe verliefd te zijn op Henk. Dat komt als een shock voor Henk. Na al die tijd is Laura verliefd op hém! Net nu hij een relatie met Lydia heeft. Dat zet de gevoelens even op scherp. Henk kan niet anders dan eerlijk zijn tegenover Lydia. Hij is eerlijk en maakt het uit met Lydia. 

Nu staat niets hem meer in de weg. Eindelijk kan hij samen zijn met Laura. Alleen is het voor Laura te pijnlijk allemaal. Hoe kan zij nu zo met hem verder gaan. Zij kan en wil niets met haar gevoelens doen. Ze wil haar gevoelens wegstoppen. Maar Henk laat zich niet zo snel aan de kant zetten. Hij vecht voor de liefde van Laura. 

Wat moet Laura nu toch doen met haar gevoelens. Is er nog wel plek voor een liefde in haar leven? Na veel mislukte relaties, is het leven alleen voor Laura prima. Toch mist ze de gezelligheid van Henk om haar heen. Haar gevoelens kan ze dan ook niet uitschakelen. Ze besluit om Henk een kans te geven. 

Daar heeft ze geen moment spijt van. Henk doet moeite voor Laura. Eindelijk voelt Laura weer liefde voor een man. De twee lijken onafscheidelijk te zijn. Ze genieten van elkaars contact en willen dan ook graag samen zijn. Voor Henk is het wel tijd voor een volgende stap in hun relatie. Een stap die veel gevolgen zou kunnen hebben. 

Samenwonen

Nadat Laura’s badkamer verbouwen moet worden, vindt Laura onderdak in huize Bouwhuis. Anton en Linda zijn een paar weken in Amerika voor de bruiloft van Sam, Linda’s dochter. Daar kwam Henk ook regelmatig. Het leek wel alsof de twee samenwoonden. De twee hadden echt een fijne tijd samen. Een tijd die volgens Henk nog wel even door kon blijven gaan. 

Nadat Julian de badkamer van Laura gemaakt heeft, kan ze weer naar haar eigen huis. Voor Henk een mooi moment om het over samenwonen te hebben. Voor Laura komt het in eerste instantie over als een soort grap. 

Ze is zo op haar privéleven gesteld dat ze samenwonen niet echt ziet zitten. Voor haar is haar eigen huis haar plek. Henk mag komen zo vaak als hij wil, alleen samenwonen is een stap te ver. Voor Henk is het een enorme domper. Hij had zich er zo op verheugd. Is dit het einde van hun prille relatie samen? 

Laura laat weten stapelgek te zijn op Henk. Maar samenwonen vindt ze geen goed plan. Ieder een eigen leven vindt Laura prima. Voor Henk lijkt het nu het einde van zijn relatie met Laura. Maar zij overtuigd hem van het tegendeel. De twee besluiten dat het prima gaat zoals het nu gaat. Alleen heeft Henk niet een eigen plek nodig?

Zeker nu met de komst van baby Tom. Het is een drukke boel in huize Verduyn. Wordt het nu niet weer eens tijd dat Henk een eigen plek zoekt? Of bedenkt Laura zich nog en neemt Henk alsnog in huis? Het is in ieder geval fijn dat Laura weer een liefde in haar leven heeft. Dat heeft Laura wel verdiend. 

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!