Showbizznetwork weekoverzicht - week 43 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 43 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 43 werd bekend dat O’G3NE voor Nederland naar het Songfestival gaat, RTL stopt met Zwarte Piet en verder gaat met Schoorsteen Piet, Lex Gaarthuis met Goeiemorgen Lex verhuist naar Radio 10 en Linda de Mol en Sylvie Meis tegen elkaar strijden op oudejaarsavond. 

Daarnaast waren in de 43ste week ook het AVROTROS-programma Nederland Verhuist, De Nickelodeon-serie Op weg naar Pakjesavond en presentatrice Airen Mylene in het nieuws. Lees het belangrijkste nieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!

O’G3NE naar Eurovisie Songfestival

O'G3NE zal Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev, dat is zaterdag bekendgemaakt. Bijna 10 jaar na het Junior Songfestival zullen de drie zussen Nederland opnieuw vertegenwoordigen, dit keer tijdens het grootste liedjesfestijn van Europa.

Op dinsdag 9 of donderdag 11 mei laten zij in de halve finale van het Songfestival aan Europa horen wat zij kunnen. Op zaterdag 13 mei is de finale. De komende maanden wordt er door AVROTROS en O'G3NE gewerkt aan het liedje en de act. In 2017 wordt daar meer over bekendgemaakt.

Bekijk hieronder de bekendmaking van O'G3NE als inzending:

Zwarte Piet verdwijnt bij RTL

RTL kiest om verder te gaan met Schoorsteen Piet en stopt met Zwarte Piet. In alle RTL-programma zullen voortaan Schoorsteen Pieten te zien zijn. Dit besluit is door de directie van RTL genomen na de vele gesprekken die zijn gevoerd met zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet.

RTL stopt ook met het uitzenden van De Club van Sinterklaas, de serie die zij in 2009 overnamen van de toenmalige kinderzender Jetix, en komt met een nieuwe Sinterklaas-serie met Schoorsteen Pieten, dat heeft een woordvoerder van RTL donderdag aan Showbizznetwork laten weten.

Lex Gaarthuis vertrekt naar Radio 10 

Lex Gaarthuis verhuist met zijn ochtendshow Goeiemorgen Lex naar Radio 10. Vorige week werd bekend dat Lex zou stoppen met zijn ochtendshow Goeiemorgen Lex bij 100% NL en afgelopen maandag maakte radiozender Radio 10 bekend dat Lex de overstap naar hun maakt.

Lex zal vanaf 2 januari 2017 met zijn radioprogramma Goeiemorgen Lex te horen zijn in de ochtend op Radio 10. Tim Klijn maakt tot het eind van dit jaar Tim In de Morgen op Radio 10 en daarna zal hij de overstap maken naar Radio Veronica. Meer over zijn overstap wordt later bekendgemaakt.

Sylvie en Linda op oudejaarsavond

RTL4 komt op oudejaarsavond traditiegetrouw met Ik hou van Holland. Linda de Mol moet het op oudejaarsavond opnemen tegen Sylvie Meis en Jeroen van der Boom, die tegenover Ik hou van Holland op SBS6 te zien zijn met een oudejaarsspecial van Wedden dat ik het kan.

NPO 1 komt op de laatste dag van het jaar De TV Draait Dooren de oudejaarsconference van Claudia de Breij. Rond de kerstdagen wijkt RTL4 van haar traditie af. RTL4 zendt deze kerst geen Home Alone-films uit. In plaats van Home Alone komt de tv-zender dit jaar met Nederlandse films.

En dan ook nog dit..

Afgelopen week werd ook bekend dat AVROTROS verder gaat met het programma Nederland Verhuist, kinderzender Nickelodeon met een tweede seizoen van de Sinterklaas-serie Op weg naar Pakjesavond komt en Airen Mylene haar contract bij SBS Broadcasting met twee jaar heeft verlengd.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl ook kritische recensies, bijzondere reportages en de leukste rubrieken.