3FM Serious Request 2015: Dag 2

3FM Serious Request 2015: Dag 2

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De tweede dag van 3FM Serious Request 2015 zit er op. Na de eerste dag, waarop onder andere Gerson Main, Rowwen Hèze en Roel van Velzen langs kwamen in Het Glazen Huis en al 1.218.037 euro werd opgehaald voor ‘the next generation’, is ook de tweede dag al weer voorbij.

Paul Rabbering kreeg tussen 02:00 tot 06:00 uur bezoek van de Twentse band OIJ. De band die begin dit jaar werd uitgeroepen tot 12van3voor12-talent speelde bij Paul in Het Glazen Huis hun debuutsingle Blinded. De debuutsingle van de band uit Twente verscheen afgelopen juni.

De acteurs van de kinderserie SpangaS kwamen ook zomaar langs. Voor de veiling hebben zij een SpangaS schooltas, gymtas, badlaken, kaftpapier, dvd en een handtekeningenboekje meegenomen. Ook krijgt de hoogste bieder samen met een vriend of vriendin een kijkje achter de schermen.

Bekende gezichten bij de brievenbus voor Domien. Zijn collega’s van NOS op 3 wouden voor ongeveer 110 euro een plaatje aanvragen. Op de redactie van NOS op 3 vonden zij dat het kerstnummer van Biem Buijs (NOS op 3) en Heleen de Geest (ANWB) wel meer aandacht verdiende.

Door een initiatief van 3FM-DJ Frank van der Lende hebben Biem Buijs en Heleen de Geest een Nederlandse remake van Driving Home for Christmas opgenomen. Het team van NOS op 3 maakte met Domien de afspraak dat Biem en Heleen het nummer op de slotdag live komen zingen.

Om 12:00 uur was het voor Roosmarijn Reijmer tijd om Het Glazen Huis te verlaten. Roosmarijn was van zaterdag 12:00 uur tot zondag 12:00 uur de vierde DJ in Het Glazen Huis. Vijf DJ’s van radiozender NPO 3FM, waarvan Roosmarijn er één is, gaan dit jaar de 24-uurs challenge aan.

In 24 uur moet de vierde DJ zoveel mogelijk aandacht vragen voor 3FM Serious Request. Alle DJ’s krijgen een opdracht tijdens hun challenge. De uitdaging van Roosmarijn was om zoveel mogelijk benefietavonden voor 3FM Serious Request te organiseren en zoveel mogelijk geld op te halen.

Onder muzikale begeleiding van Gé Reijnders, die een concert gaf in een de Sint Pancratius-kerk als benefietfeest, maakte Roosmarijn bekend 21.034,60 euro te hebben opgehaald met haar 24-uurs challenge. Rond 12:30 uur kwam de Michiel Veenstra binnen voor zijn 24-uurs challenge.

De uitdaging van Michiel is om in 24 uur zoveel mogelijk cupcakes te bakken. Enorm vervelend voor Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen die 6 dagen lang niet mogen eten. “Dit kan nog wel eens pijn gaan doen. Cupcakes bakken in het Glazen Huis”, liet Rabbering op Twitter weten.

Ook op 101TV, de digitale televisiezender die Serious Request de hele dag live uitzendt, gebeurde iets bijzonders. 3FM-DJ Sander Hoogendoorn, die rond 15:00 uur een update presenteerde, nam helium binnen, waardoor hij een hoge stem kreeg. Dat zorgde voor een lachwekkend effect.

RTL4-presentator Humberto Tan, ambassadeur van het Rode Kruis, maakte zondag bekend ook een item beschikbaar te stellen voor de veiling van 3FM Serious Request. Mensen kunnen bieden op een foto die Humberto Tan, die een hele grote hobby voor fotograferen heeft, heeft gemaakt in Zambia.

Rond 16:20 uur werd er weer op de bel van Het Glazen Huis gedrukt. Robèrt van Beckhoven, jurylid uit Heel Holland Bakt, kwam binnenlopen met hele grote cupcakes. Hij kwam namelijk langs om Michiel Veenstra te helpen bij zijn 24-uurs challenge om zoveel mogelijk cupcakes te bakken.

Iets voor 17:20 uur schakelde Paul met Rámon Verkoeijen, die geld probeert op te halen met de actie Glamorámon. Rámon helpt mensen om hun feest chiquer te maken. Zondag stond Rámon op een feest, waarvoor hij een look-a-like van Marilyn Monroe had uitgenodigd voor een muzikale bijdrage.

Paul, Domien en Giel kwamen zondag op het idee om een videoclip te maken bij Niet Weglopen van Typhoon, de themasong van 3FM Serious Request 2015. Het idee van de DJ’s was om de videoclip te vullen met beelden van mensen die het nummer playbacken. Ook de DJ’s deden mee aan hun idee.

Om 18:15 uur kwam Typhoon ineens binnenlopen. De rapper hoorde van het plan van Paul, Domien en Giel en wou graag even helpen. Op weg van zijn vorige optreden in Utrecht naar zijn volgende optreden in Gent maakte Typhoon zondag een korte tussenstop bij Het Glazen Huis in Heerlen.

Sander Hoogendoorn maakte iets voor 19:30 uur de meest aangevraagde nummers bekend vanuit het Callcenter. De meest aangevraagde plaat is Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. Na Mag ik dan bij jou word Hello van Adele het meest aangevraagd. Zaterdag werd Hello het meeste aangevraagd.

In de tv-uitzending op NPO 3 overviel Sophie Hilbrand de drie DJ’s weer met de tussenstand. Na twee dagen heeft 3FM Serious Request 2.446.754 euro opgehaald voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. Zaterdag stond de tussenstand van de actie op 1.218.037 euro.

Het uitzendschema van morgen, maandag 21 december:

02:00 tot 06:00 uur: Domien Verschuuren

06:00 tot 10:00 uur: Giel Beelen

10:00 tot 14:00 uur: Domien Verschuuren

14:00 tot 18:00 uur: Paul Rabbering

18:00 tot 22:00 uur: Domien Verschuuren

22:00 tot 02:00 uur: Giel Beelen

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl