De Kwis volgens Humoronderzoek grappigste tv-programma

De Kwis volgens Humoronderzoek grappigste tv-programma

Geschreven door Daniël Schalk

Het VARA-programma De Kwis, een humoristische quiz waarin Niels van der Laan, Jeroen Woe, Joep van Deudekom en Rob Urgert hun gast vragen voorleggen over de afgelopen week, is volgens het achtste Comedy Central Humoronderzoek het grappigste televisieprogramma van 2015.

Televisiezender Comedy Central liet dit jaar opiniepeiling Maurice de Hond Het Humoronderzoek 2015 uitvoeren. De Kwis wordt gevolgd door Zondag met Lubach, het satirische VPRO-programma waarin Arjen Lubach de week doorneemt, en Geer en Goor met Gerard Joling en Gordon.

De Kwis werd vorig jaar ook al uitgeroepen tot het grappigste televisieprogramma. Chantal Janzen behoudt ook haar titel. De presentatrice is dit jaar voor de tweede keer oprij verkozen tot meest komische tv-presentatrice. Zij wordt gevolgd door Martine Bijl en RTL4-collega Linda de Mol.

Jeroen van Koningsbrugge is volgens het Humoronderzoek 2015 de meest komische tv-presentator. Al vier jaar op rij bekroont het Nederlandse publiek Van Koningsbrugge met deze titel. De presentator, zanger en acteur wordt gevolgd door presentatoren Arjen Lubach en Paul de Leeuw.

De grappigste radio DJ is voor het zesde keer op rij voor Radio 538-DJ Edwin Evers. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga staan op de tweede plaats en Gerard Ekdom op de derde plaats. De meest komische cabaretier is cabaretier Herman Finkers, gevolgd door Youp van ’t Hek en Hans Teeuwen.

Comedy Central heeft Maurice de Hond ook laten uitzoeken welke televisiezender het Nederlandse publiek het meest komisch vindt. Op de eerste plek staat Comedy Central zelf. De televisiezender wordt gevolgd door de commerciële familiezender RTL4 en de publieke jongerenzender NPO 3.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het Nederlandse publiek het meest houdt van ‘droge humor en cynische/sarcastische humor’. Ook om ‘zelfspot en onbedoelde humor’ kan men erg hard lachen. Televisiezender Comedy Central zendt veel comedy uit, in de vorm van series, films en liveshows.

Bekijk De Kwis op TVblik.nl/de-kwis