GTST Zomer-blog: #4 Nina, Lucas & Vincent

GTST Zomer-blog: #4 Nina, Lucas & Vincent

Geschreven door Sebastiaan Boers

Niet alleen de familie Bouwhuis had het zwaar. De familie Sanders zat ook letterlijk met de handen in het haar. Een mislukte zakendeal voor Ludo (Erik de Vogel) zorgde ervoor dat zijn dochter Nina (Marly van der Velden) in groot gevaar was.

Samen met Vincent (Oscar Aerts) was Nina op vakantie in Egypte. Daar waren zij om alles even te vergeten. Het nieuws dat zij neef en nicht zijn is ingeslagen als een bom. Vooral Vincent heeft hier grote moeite mee. Op zijn verjaardag maakte Maxime (Marjolein Keuning) bekend dat zij de biologische moeder is van Vincent.

Naast Ludo is ook Lorena (Gigi Ravelli) redelijk op de hoogte rondom de zaak van Ludo. Zij heeft geprobeerd om Ludo te chanteren om snel aan geld te komen. Maar ze wist niet welke gevolgen dit kon hebben. Lorena maakte zich enorme zorgen om Nina en moest iets doen. 

Samen met Lucas (Ferry Doedens) besloot Lorena om Nina en Vincent achterna te reizen. Ondertussen is Nina nog altijd in de wolken. In Egypte wil Nina een aanzoek doen aan Vincent. Hij ziet het niet meer zitten en kan niet met Nina trouwen.

Volledig in paniek rent Nina weg van Vincent. Gelukkig weet Lorena nog net op tijd Nina te vinden. Op een berg verteld Lorena alles aan Nina. Over haar betrokkenheid rondom de chantagezaak van Ludo. Nina weet niet wat ze hoort en is woedend. Maar Lorena waarschuwt Nina, ze zijn op zoek naar haar.

Lucas weet nog niets van de chantage zaak. Er zit een onbekende man achter Nina aan. In volledige paniek vluchten Nina en Lorena maar met fatale gevolgen. Nina verliest haar evenwicht en valt meters van een berg naar beneden. Levenloos komt ze terecht en de onbekende man zoekt naar een ander doel: Lucas.

Lucas wacht nog altijd op Nina en Lorena. Hij denkt dat Nina en Vincent gaan trouwen, maar dit ging niet door. De onbekende man zit nu achter Lucas aan. Van achteren wordt Lucas vastgepakt en ontvoerd. Op dat zelfde moment merkt Vincent dat er iets niet klopt.

In Meerdijk krijgt Ludo het telefoontje wat hij nooit had willen horen. Zijn dochter zwaargewond in het ziekenhuis en Lucas is ontvoerd. Hij kan niet anders dan alles openbaar maken tegenover Janine (Caroline de Bruijn). Meteen verdenkt Ludo zakenman Veltman (Peter Faber).

Om zijn dochter te beschermen tegen Veltman besluit Ludo om Nina in het buitenland te laten behandelen. Maar de gezondheid van Nina gaat hard achteruit. Ze moet een aantal keer vechten voor haar leven. Nog altijd is er geen spoor van Lucas, die ergens ontvoerd is. Gelukkig krijgt Ludo hulp van Leon (Luca Savazzi).

Als Veltman dood wordt gevonden in het huis van Ludo gaan alle alarmbellen af. Zowel Ludo als Janine krijgen de indruk dat ze met iemand uit het verleden te maken hebben. Al die tijd is het Nick (Christophe Haddad) die achter de hele chantagezaak zat. Hij wilde maar één ding: wraak op zijn familie.

Nadat Lucas eindelijk is gered door Leon en Janine is het spel uit voor Nick. Hij bekend alles tegenover de politie en wordt opgesloten in de gevangenis. Nu Lucas veilig en wel terug is, groeien de zorgen om Nina. Haar gezondheid blijft slecht en zeer kritiek.

De behandelde arts vraagt zelfs aan Nina's ouders om er over na te denken de behandeling te stoppen. Dit is voor Janine heel moeilijk om te horen. Zij wil niets liever dan Nina in leven houden. Dan na maanden van onzekerheid komt er eindelijk positief nieuws uit het ziekenhuis.

Nina, die maandenlang in coma lag, komt langzaam weer bij. Zij is een deel van haar geheugen kwijt. Het laatste wat ze nog weet is haar huwelijksaanzoek aan Vincent. Dat hij haar verzoek afwees weet Nina niet meer. Op aandringen van de arts en Ludo en Janine moet Vincent dit meespelen. Maar lang houdt hij het niet vol.

Voor Nina is dit een shock, haar grote liefde verlaat haar. Vol verdriet sluit ze zich steeds verder van iedereen af. Lucas houdt zelf wel contact met Vincent. De twee neven besluiten om samen een bedrijf te beginnen: X-Selfie. Dit wordt een groot succes merkt ook Ludo.

Niemand minder dan Bing (Everon Jackson Hooi) helpt Nina met revalideren. Na maandenlang in coma te hebben gelegen is het tijd voor revalideren. Langzaam maar zeker krijgt Nina weer plezier in het leven. Ook ziet ze Bing al snel met hele andere ogen. Ze krijgt gevoelens voor Bing en wil er voor gaan.

De liefde lijkt van één kant te komen. Bing lijkt heel afstandelijk en bot, denkt Nina. Maar op aandringen van Sacha (Gaby Blaaser) gaat Nina er vol voor. Het lukt Nina maar niet om Bing voor zich te winnen. Maar dan gebeurt er iets bijzonders. In de sauna verklaart Bing de liefde aan Nina. Hiervan raakt Nina in de war.

Maar de twee vinden elkaar en zijn enorm verliefd. Na de breuk met Vincent is Nina weer gelukkig. Haar moeder Janine is maar wat blij met de nieuwe liefde van haar dochter. Ludo daar in tegen is minder positief over dit nieuws. De band tussen Ludo en Bing is alles behalve vriendelijk.

Ludo heeft alles over voor zijn ''prinses'' en wil dit laten zien. Tijdens een gezellig samenzijn vraagt Ludo aan Bing om mee te gaan kleiduivenschieten. Dit aanbod neemt Bing maar wat graag aan. Hierop is Nina erg verbaasd, maar is toch blij dat de twee moeite voor elkaar doen.

Maar het kleiduivenschieten gaat al snel mis. Het begint heel onschuldig, maar al snel ontstaat er een conflict. Het is voor Ludo meer dan genoeg en hij besluit te vertrekken. Hier is Bing het duidelijk niet mee eens en gooit zijn pistool van zich af. Maar het pistool is nog geladen en door de val gaat het pistool af en raakt Ludo.

Door het schot valt Ludo op de grond, hij lijkt in zijn rug geschoten te zijn. Bing ziet het allemaal voor zijn ogen gebeuren en staat aan de grond genageld. Komt Bing nog in actie? Hoe gaat Nina reageren als ze achter dit nieuws komen? Zal Ludo dit overleven?

Op datzelfde moment is er een afscheidsfeestje aan de gang voor Vincent. Iedereen is er om afscheid te nemen van Vincent. Hij besluit om naar Amerika te vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen en om zijn bedrijf daar te laten groeien. Maar hij laat een enorme chaos achter.

Lucas drinkt, net als de anderen, zoveel alcohol dat hij de volgende dag wakker wordt naast Sacha. De twee lijken het erg gezellig gehad te hebben, maar weten er niets meer van. Ook staat er ineens een jongetje in de kamer van Sacha. Wie is dit jongetje? Hoe komt hij in het huis van Sacha terecht? Kan het zijn dat het jongetje de zoon is van Bing?

Als het jongetje inderdaad de zoon is van Bing, dan moet Monica* ook terugkeren. Is zij de persoon geweest die Bing in de gaten hield in Boks? Waarom keert ze nu na jaren weer terug? Welke gevolgen zal dit kunnen hebben op de relatie tussen Bing en Nina? Dit zijn de vragen die zijn ontstaan rondom dit deel van de zomer-cliffhanger.

Hiermee is de vierde GTST Zomer-blog een feit. De volgende GTST Zomer-blog zal volledig in het teken staan van Noud & Sacha. Wat is er allemaal gebeurd tussen Noud en Sacha? Hoe is de liefde tussen de twee ontstaan? Waarom is de liefde nu al weer voorbij? Dit en meer lees je volgende week in een nieuwe GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST terug via TV Blik. 

*Monica was de draagmoeder van Bing. Zij was zwanger van Bing en werd verliefd op hem. Maar nadat ze vertelde  dat ze het kindje verloren had, wilde Bing niets meer van haar weten. Hierop vertrok Monica uit Meerdijk, maar ze was nog wel degelijk zwanger...