GTST Zomer-blog: #4 Sam, Sil & Amy

GTST Zomer-blog: #4 Sam, Sil & Amy

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is misschien wel de mooiste dag in het leven van Laura (Jette van der Meij). Haar zoon Sil (Soy Kroon) komt eindelijk vrij uit de gevangenis. Sil zat vast vanwege de moord op Rutger (Edwin Rutten). Deze oplichter wilde met zijn moeder trouwen. Maar voor het altaar kwam de hele waarheid uit. Hierdoor werd Sil zo kwaad waarop hij Rutger vermoordde.

De moord kwam uit en Sil verdween voor jaren achter de tralies. Maar nu kon hij dan eindelijk zijn moeder weer in armen sluiten. Meteen komt Sil in contact met zijn ex-vriendin Rikki (Robin Martens). Voordat Sil de gevangenis in moest, had hij een relatie met Rikki. Door de moord maakte Sil een einde aan zijn relatie. Maar nu hij vrij is wil hij het liefst de relatie weer oppakken. 

Voor Rikki komt dit als een grote verrassing. Zij is gelukkig met Thijs (Miro Kloosterman) en haar twee kinderen Bram en Teddy. Toch blijft Sil proberen om op Rikki door te dringen. Helaas voor Sil heeft dit weinig effect. Dan ontmoet hij in De Koning ineens Amy (Holly Mae Brood). De twee kennen elkaar niet, maar er is meteen een spanning tussen de twee

Via Maxime (Marjolein Keuning) hoort Amy het hele verhaal rondom Sil. Hij heeft iets soortgelijks meegemaakt. Ook Amy heeft jarenlang opgesloten gezeten. Dit kwam doordat Amy jaloers was op haar halfzus Nina (Marly van der Velden). Amy heeft een plan bedacht om een einde te maken aan het leven van Nina. Dit is dan ook bijna gelukt.

Nina werd opgesloten in de paardenstal van de familie Sanders. Op het nippertje is Nina gered door Mike (Louis Talpe). Maar na de poging tot moord werd Amy opgesloten in een inrichting. Maar ook zij kwam, met als Sil, vrij. Niet iedereen stond te springen om Amy weer te zien. Vooral Nina had grote moeite om weer met haar halfzusje onder één dak te wonen.

Maar met Sil kreeg Amy wel een klik. De twee trokken erg veel met elkaar op. Vooral Amy vond Sil meer dan alleen maar leuk. Zij had het idee dat het wel iets kon gaan worden tussen haar en Sil. Maar toen kwam Sil oog in oog te staan met Sam (Stijn Fransen). Het leek bijna liefde op het eerste gezicht. Dit zag Amy ook nog eens voor haar ogen gebeuren.

Even leek het erop als Amy en Sam vriendinnen werden. Maar beiden hadden een eigen plan om Sil voor zich te winnen. Het leek er soms stevig aan toe te gaan tussen de beide meiden. Dan krijgt Sam ineens dingen te horen van Amy. Dit besluit zij vrijwel direct door te spelen aan Sil. Het nieuws wat Sil te horen krijgt shock hem minder dan Sam zou hopen.

Toch lijken Sam en Sil naar elkaar toe te groeien. Het komt zelfs tot een kus. Daarvan is Sam compleet in de wolken. Haar geluk kan niet meer stuk. Maar dan komt ze erachter waarom Sil haar gezoend heeft. Door een gesprek met Rikki moest Sil zijn gevoelens kwijt. Op dat moment stond Sam voor hem en zoende hij haar. Dit nieuws zorgde ervoor dat Sam zich enorm misbruikt voelde.

Dit nieuws klonk voor Amy als muziek in de oren. Nu had zij weer alle mogelijkheden om indruk te maken op Sil. Maar het plan verloopt niet helemaal volgens plan. Wanneer Sil's vader Robert (Wilbert Gieske) terug komt naar Meerdijk gaat het slecht met Sil. Hij krijgt woede aanvallen en slaat zijn vader. De band tussen vader en zoon is alles behalve goed te noemen.

Niet veel later krijgt Sil ook ruzie met zijn moeder. Laura probeerde Sil te stimuleren om rechten te gaan studeren. Dit ziet Sil zelf totaal niet zitten. Hij wil juist meer met muziek gaat doen. Amy ziet dit allemaal gebeuren en probeert er een voordeel uit te halen. Ook zij zit met een familieprobleem. Zij heeft het gevoel dat zij niet thuishoort bij de familie Sanders.

Dit geeft zij meerdere keren aan bij haar vader, Ludo (Erik de Vogel). Zij wil het liefst zo snel mogelijk weg. Dit ziet Ludo totaal niet zitten. Hij denkt dat het goed kan komen tussen Amy en Nina. Maar Nina zit daar totaal niet op te wachten. Zij ziet Amy het liefst zo snel mogelijk weer vertrekken. Dit merkt ook Amy aan, alleen haar tante Maxime is blij met haar terugkomst.

Dan maakt Sil een drastisch besluit. Na de zoveelste ruzie met zijn moeder vertrekt hij uit de woning van zijn moeder. Hij trekt in bij zijn neef Noud (Ruud Feltkamp). Na vele pogingen om het goed te maken, blijft er toch spanningen tussen Sil en zijn moeder. Laura weet zich geen raad meer en probeert hulp te krijgen van Robert. Maar hij wil niet tussen beide inkomen.

Amy komt tot het idee om te gaan studeren. Zij wil het liefst zo snel mogelijk weg uit Meerdijk. Dit plan vertelt zij natuurlijk ook aan Sil. Hij is meteen enorm enthousiast over de plannen van Amy. Weg van Meerdijk, weg van de familie weg van alle problemen en weg van alle herinneringen. Een mooie kans op opnieuw te beginnen. Maar de families van Amy en Sil zijn niet zo enthousiast in het begin.

Uiteindelijk maken Sil en zijn ouders het goed met elkaar. Met een goed gevoel kan Sil zijn leven in Meerdijk achter zich laten. Ook Ludo lijkt akkoord te gaan met de plannen van zijn dochter Amy. Via een advertentie komt Amy bij een studentenhuis in Utrecht terecht. Wanneer zij en Sil hier een kijkje gaan nemen voelen zij zich beide meteen thuis.

Dan ontvangt Amy een telefoontje van een van de bewoners van het studentenhuis. Het nieuws is positief: Amy en Sil zijn welkom in Utrecht. Niet veel later is alles geregeld. Amy en Sil laten Meerdijk achter zich en gaan een nieuw avontuur aan in Utrecht. Het lijkt erop als Amy nu werk gaat maken van Sil. Nu heeft ze Sil compleet voor zichzelf. Sam is nu geen concurrentie meer, want Sam blijft in Meerdijk.

Maar eenmaal in Utrecht aangekomen doet Amy een schokkende ontdekking. Wanneer zij de badkamer betreed staat zij oog in oog met haar neef Lucas (Ferry Doedens). Zij dacht dat hij ver weg was met zijn grote liefde Pelle (Eric Bouwman). Het blijkt dat Lucas een valse achternaam heeft aangenomen. Na lang aandringen komt de waarheid aan het licht.

Nu moet Amy haar mond houden over Lucas. Niemand mag weten wie Lucas in werkelijkheid is. Maar dan komt Sil oog in oog te staan met Lucas. Ook deze twee kennen elkaar van vroeger. Amy probeert Sil ervan te overtuigen om mee te liegen over Lucas. Hier is Sil alles behalve blij mee. Het duurt dan ook niet lang voordat een stukje geschiedenis van Lucas bekend gemaakt wordt.

Inmiddels lijken Amy en Sil hun draai gevonden te hebben in Utrecht. Maar zullen zij daar lang blijven? Kunnen zij Lucas nog lang in bescherming nemen? Wat als de waarheid aan het licht komt? Hoe zullen de huisbewoners dan reageren op Amy en Sil? Komt er ooit meer dan vriendschap tussen Amy en Sil?

Dat zijn allemaal vragen waar op dit moment nog geen antwoord op is. Maar wellicht komen die sneller dan gedacht. Op dit moment zijn Amy, Sil en Lucas dagelijks te zien in de nieuwe soap van RTL 4, Nieuwe Tijden. Het lijkt erop als langzaam maar zeker de waarheid rondom Lucas aan het licht gaat komen. Maar hoe pakt de waarheid uit? Wat zal er gaan gebeuren als de waarheid echt aan het licht gaat komen?

Hiermee is de vierde GTST Zomer-blog ook een feit. Volgende week zondag zal er een nieuwe editie verschijnen. De vijfde editie zal een zeer spannende GTST Zomer-blog gaan worden. Veel kan ik er nog niet over verklappen, maar zorg dat je die zeker niet mist! 

Bekijk GTST terug via TVblik.