Jong Spanje – Jong Nederland vanavond live bij SBS6

Jong Spanje – Jong Nederland vanavond live bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Het Nederlands elftal onder 21 wist afgelopen zondag Rusland met een overtuigende 5-1 te verslaan. Met deze tweede gewonnen poulewedstrijd is een plek in de halve finale van het EK in Israël zeker gesteld. Woensdag aanstaande wacht de laatste poulewedstrijd tegen de Spanjaarden, die ook al geplaatst zijn. Dat kan nog flink spannend worden, want de tegenstander van Oranje in de halve finale van zaterdag 15 juni wordt door deze uitslag bepaald.

Bij winst wordt Oranje eerste in de poule en kan een vroege ontmoeting met de sterke Italianen waarschijnlijk voorkomen worden. Het Nederlandse elftal onder 21 speelt dan om 17.30 uur. Wordt Nederland tweede in de poule, dan wachten zaterdag waarschijnlijk de Italianen om 20.30 uur. De halve finale met Jong Oranje is in ieder geval live te zien bij SBS6!

De wedstrijd Spanje – Nederland is woensdag 12 juni vanaf 17.30 uur live te volgen bij SBS6. In de studio zitten Hans Kraay Jr. en analist Ronald de Boer. Hidde van Warmerdam zit in Israël voor de interviews met de spelers en trainer, Leo Oldenburger is de commentator. In de nabespreking is er aandacht voor Rusland – Duitsland, die op dezelfde dag gespeeld wordt. Om 23.30 uur is er een korte uitzending met de samenvattingen van de beide wedstrijden. Ook online is het EK onder 21 niet te missen: op sbs6.nl/voetbal zijn alle wedstrijden van Jong Oranje live te volgen. De site is de thuisbasis van het EK onder de 21, hier vind je ook alle hoogtepunten, exclusieve interviews met de spelers, alle overzichten en het laatste nieuws over het toernooi van NUsport.

Nederland kleurt oranje: junimaand voetbalmaand bij SBS6
Woensdag 12 juni
17.30 uur Voorbeschouwing Spanje-Nederland
18.00 uur UEFA EK onder 21: Spanje-Nederland
19.50 uur Nabeschouwing
23.30 uur UEFA EK onder 21: Samenvattingen