Lekker Nederlands: Hallo zeg!

Lekker Nederlands: Hallo zeg!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Alweer de derde aflevering van Lekker Nederlands werd uitgezonden op vrijdagavond. De beide teams; Jeroen en Dennis tegen Nick & Simon namen het weer tegen elkaar op. Wie gaat er in deze aflevering met de winst vandoor?

In de eerste ronde zong Nick alleen en zonder Simon. Hij koos ervoor om het nummer Thinking Out Loud van Ed Sheeran te vertalen. Het thema in deze ronde was de vrouw. Nick maakte een eigen tekst op de bestaande melodie. Het publiek vond het een mooie versie en ook Jeroen en Dennis waren in het begin positief. 

Nadat Nick gezongen had, stonden Jeroen en Dennis klaar. Zij kozen ervoor om het nummer This Is My Life van Shirley Bassey, te herschrijven. Het werd een rustig en bijzonder nummer. Niet echt een nummer die eruit sprong. Deze ronde kon makkelijk gewonnen worden door Nick & Simon.

De jury mocht natuurlijk weer punten uitdelen. De meeste punten gingen naar team Nick & Simon namelijk 29 punten. Voor Jeroen en Dennis bleven er 21 punten over. Meteen gingen beide teams vol voor de tweede ronde, de ronde met de vijf verplichte woorden.

Nick & Simon kozen het nummer Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen uit voor Jeroen en Dennis. Aan Jeroen was het de taak om een eigen tekst op de bekende melodie te schrijven. Maar wel met de vijf verplichte woorden van Nick & Simon. Het is wederom gelukt om een eigen tekst en de vijf woorden te verwerken tot een nieuwe songtekst.

Andersom gaven Jeroen en Dennis het nummer I Won't Give Up van Jason Mraz aan Nick & Simon. Dit pakte Simon alleen op en maakte er een eigen tekst van, inclusief de vijf verplichte woorden van Jeroen en Dennis. Dit deed Simon ontzettend goed. Het werd een mooie, eigen tekst.

Het publiek had nu een lastige keuze. Jeroen en Dennis kregen 24 punten van het publiek. Daarmee gingen er 26 punten naar Nick & Simon. De voorsprong voor Nick & Simon liep daarmee een beetje verder uit. De derde ronde zorgde voor een stukje rust.

Nasynchronisatie stond centraal in de derde ronde. Voor Jeroen en Dennis bestond deze ronde uit de film Basic Instinct. Dit werd een bijzondere scene waarbij alles ineens heel anders werd. Een leuke en verrassende nieuwe ronde. Deze ronde vraagt om heel veel creativiteit.

Nick en Simon kozen in deze derde ronde voor de film Burn After Reading. In deze ronde is wel duidelijk dat Jeroen en Dennis meer creativiteit hebben. Maar Nick & Simon doen ook een aardige poging. Het publiek kon beide films wel waarderen. Het publiek vond de versie van Jeroen en Dennis beter. Zij kregen maar liefst 35 punten in tegenstelling tot Nick & Simon. Zij kregen in totaal 15 punten en hiermee stonden Jeroen en Dennis voor.

Ronde vier bestond uit een gastoptreden van een gastartiest. Deze week hielp Jeroen van der Boom beide teams. Voor Jeroen en Dennis zong de zanger een nieuwe tekst op zijn nummer Een wereld. Met een poging om te imiteren zette Jeroen de zaal compleet op zijn kop. Het publiek kon deze nieuwe versie wel waarderen.

Jeroen zong zijn hit Jij bent zo voor Nick & Simon. Zonder imiteren, maar gewoon puur op zang, stond Jeroen klaar. Vooral Nick & Simon waren bijzonder tevreden. Het publiek vond deze versie ook ontzettend goed. Maar wie zou er deze ronde winnen. Het publiek had weer een lastige taak. In totaal kregen Jeroen en Dennis weer 29 punten in tegenstelling tot Nick & Simon die 21 punten kregen.

In ronde vijf stonden  bekende televisieprogramma's centraal. Nick & Simon kozen voor het nummer Engelen bestaan niet. Hier schreven zij een andere tekst op, voor het televisieprogramma Tussen kunst en kitsch. Een bekende melodie met een compleet andere tekst.

Jeroen en Dennis zongen het nummer Het spijt me. Dit keer stond bij hun Sesamstraat centraal. Een mooi eerbetoon aan de bekendste straat van Nederland. Het publiek ging helemaal mee in de emotie van dit nummer. Het leek erop alsof deze ronde ook door Jeroen en Dennis zou worden gewonnen.

Het publiek kon weer kiezen. Deze vijfde ronde werd gewonnen door Nick & Simon. Beide zangers kregen 27 punten en er bleven 23 punten over voor Jeroen en Dennis. De tussenstand liet zien dat Jeroen en Dennis nog altijd op een voorsprong staan.

De zesde en laatste ronde is de haastronde. In deze ronde krijgen beide teams een opdracht die in een korte tijd uitgevoerd moet worden. Voor Nick & Simon de haastklus om van I Want It That Way van de Backstreet Boys een eigen tekst te schrijven. Dit nummer kregen zij van Jeroen en Dennis. Het lukte om hier een nieuwe tekst voor te verzinnen in een korte tijd. Het publiek leek ook aardig onder de indruk. Een mooie versie van Nick & Simon.

Andersom kregen Jeroen en Dennis het nummer Hello van Adele. Dit bijzonder mooie nummer kreeg een compleet andere tekst. Do zong in deze ronde voor Jeroen en Dennis. Met een ongelooflijke power en volume gaf Do zich volledig over aan dit nummer. Het publiek gaf Do een staande ovatie. Deze ronde ging natuurlijk vol naar Jeroen en Dennis, mede dankzij Do.

In totaal kregen Jeroen en Dennis 52 punten en er waren 48 punten voor Nick & Simon. Daarmee ging de winst in de derde aflevering naar Jeroen en Dennis. Met een eindstand van 184 punten waren Jeroen en Dennis het beste team van de avond.

Het beste nummer van de avond was toch wel Hallo van Do. Er zijn plannen om deze versie als single uit te brengen. Het publiek vond het een mooie versie. Zelf vond ik dat Do het ontzettend mooi en gevoelig zong. Zij mag dit nummer van Adele zeker eigen maken. Als iemand dat kan en mag, dan is dat wel Do.

Lekker Nederlands is iedere vrijdagavond rond 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Lekker Nederlands terug via TVblik.