Divorce en RTL 4 letterlijk uit elkaar

Divorce en RTL 4 letterlijk uit elkaar

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zondagavond zendt RTL 4 de allerlaatste aflevering uit van de succesvolle dramaserie Divorce. Deze dramaserie is bedacht door niemand minder dan Linda de Mol. In totaal zijn er vier seizoenen te zien geweest bij de commerciële zender. Maar na zondagavond valt toch echt het doek voor Divorce. Een letterlijke scheiding die niet terug te draaien is...

Vorige week zondagavond werd de één na laatste aflevering bekeken door ruim 1,8 miljoen mensen. Een vaste aanhang heeft Divorce inmiddels wel opgebouwd. In Divorce draait het om drie koppels die gescheiden zijn of in scheiding liggen. Zo is daar Boudewijn (Jeroen Spitzenberg) een rokkenjager. Hij wil het dolgraag goed maken met zijn Sophie (Chantal Janzen). Dat lijkt hem nog te gaan lukken ook, maar of zijn plan ook daadwerkelijk gaat slagen?

Daarnaast is er de stoere Joris (Waldemar Torenstra). Zijn leven staat compleet op zijn kop als zijn jeugdliefde Joyce (Katja Herbers) zwanger is van een tweeling. Lang draaien de twee om elkaar heen. Het gaat zelfs zo ver dat Joyce besluit om naar Griekenland te immigreren met haar nieuwe vlam. Maar Joris probeer er alles aan te doen om zijn gezinnetje terug naar Nederland te halen. Oude liefde roest blijkbaar niet want vorige week leken de twee toch weer erg gelukkig te zijn met elkaar.

Het laatste koppel is misschien wel de leukste van de drie. Zakenman David heeft het erg zwaar met zijn aanstaande ex Tamar (Carly Wijs). Tamar is een letterlijke dramaqueen en doet alles om aandacht te krijgen van David. Zelfs de nieuwe relatie van David met Selly is voor Tamar verschrikkelijk. Maar dit huwelijk is echt voorbij, zou je denken... Zou er nog een kans zijn dat David terugkeert bij zijn ex-vrouw Tamar?

De reden dat Divorce zo succesvol is, is alles bij elkaar. Het is een stukje herkenbaar en er zit ook de nodige humor is verwerkt. Drie mannen die bij elkaar in één huis wonen en lief en leed met elkaar delen. Dit zorgde voor de nodige irritatie, maar bevatte ook zeker veel humor. Nu lijkt iedereen zijn eigen weg te volgen.

Zangeres Nelly Furtado zong er als eens over in All Good Things (Come To An End). Aan alle goede dingen komt een keer een einde. Maar het einde van goede dingen hoeft niet erg te zijn. Het eindigen van iets goed, kan vaak een opening zijn voor nog iets beters. Linda heeft vier succesvolle seizoenen weten te maken. Nu is het over en uit voor de dramaserie Divorce.

Maar fans van dramaseries hoeven niet lang te treuren. Vanaf volgende week zondagavond is Linda zelf weer te zien. Dan start namelijk het tweede seizoen van de Familie Kruys. Hierin speelt Linda zelf de hoofdrol. Het is dan echt een Linda de Mol avond. Eerst is zij te zien in het succesvolle spelprogramma Miljoenenjacht en daarna als actrice in de Familie Kruys.

Divorce is zondagavond voor het laatst te zien om 21.30 uur bij RTL 4. 

Bekijk Divorce terug via TVblik.