Showbizznetwork weekoverzicht - week 12 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 12 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 12 werd bekend dat de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd is overleden, de NOS de Olympische Spelen van 2018 en 2020 toch kan uitzenden vanwege een sublicentie en Het Eurovisie Songfestival volgend jaar gaat uitbreiden naar Azië.

Ook het jaarlijkse tv-spektakel The Passion, uitgeverij en SBS-aandeelhouder Sanoma, de nieuwe misdaadserie De Jacht en de terugkeer van de talentenjacht Idols waren in de twaalfde week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 12.

Maandag

De NOS zal de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang en 2020 in Tokio toch uitzenden. De NOS bereikte afgelopen maandag een akkoord met Discovery Networks Benelux over een sublicentie voor de Olympische Spelen. Afgelopen juni maakte Discovery bekend dat zij de rechten van de Spelen hadden gekocht. Hierdoor leek het erop dat de NOS de Olympische Spelen niet kon uitzenden.

Het Eurovisie Songfestival breidt uit naar Azië. De European Broadcasting Union (EBU) wil samen met de Australische openbare omroep SBS in 2017 een Aziatische versie van het Eurovisie Songfestival organiseren. De bedoeling is dat twintig landen aan de Aziatische versie mee zullen doen. De eerste editie van de Aziatische versie van het Songfestival zal in een Australische stad plaatsvinden.

Dinsdag

Afgelopen dinsdag zijn er terroristische aanslagen gepleegd op vliegveld Zaventem en op het metrostation Maalbeek in Brussel. Ook Nederland stond door de aanslagen in België op scherp. In het NOS-gebouw werd een etage ontruimd vanwege een poederbrief en het pand van uitgeverij Sanoma werd ontruimd vanwege een bommelding. Bij beide gevallen ging het om vals alarm.

Woensdag

SBS6 komt eind mei met de nieuwe misdaadserie De Jacht. Rechercheur Lea Smid, gespeeld door Loes Haverkort, maakt samen met ex-forensisch psycholoog Thomas de Wolf, gespeeld door Fedja van Huêt, jacht op seriemoordenaars. De serie begint als in het bos een lijk wordt gevonden. De Jacht is een Nederlandse remake van de succesvolle Deense serie Den som dræber (Those who kill).

Idols keerde woensdag na ruim acht jaar terug op de Nederlandse televisie. Nadat RTL4 begin 2008 de stekker uit de talentenjacht trok, beleefde Idols woensdag haar comeback op RTL5. De terugkeer van Idols trok woensdagavond 1.548.000 kijkers op jongerenzender RTL5. RTL5 won met Idols van RTL4, die 950.000 trok met Mijn Leven In Puin en 497.000 trok met Als Je Me Echt Zou Kennen.

Donderdag

Voetballegende Johan Cruijff is afgelopen donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Cruijff leed al enige tijd aan longkanker. “Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff (68), omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, in Barcelona is overleden”, liet zijn management weten. Vorig jaar maakte Cruijff bekend dat er in oktober longkanker bij hem was vastgesteld.

Donderdag was de zesde editie van het jaarlijkse tv-spektakel The Passion. The Passion trok donderdagavond 3.196.000 kijkers op NPO 1. Vanwege de aanslagen in Brussel had de gemeente Amersfoort extra veiligheidsmaatregelen genomen. Er was meer politie op de been en er was verscherpte toegangscontrole bij het centrale plein. Er hebben geen incidenten plaatsgevonden.

Vrijdag

Alberto Stegeman heeft zijn contract bij SBS6 tot en met 2018 verlengd, dat heeft de presentator vrijdag op 100% NL gezegd. “Ik heb net weer afgesproken dat ik de komende jaren Undercover in Nederland ga maken. Ik ben vol gas bezig. We gaan tot en met 2018 weer door”, aldus Stegeman. Zijn programma Undercover in Nederland is een van de meest bekeken programma’s van SBS6.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de twaalfde week van 2015 werd bekend dat Karen, Josje en Kristel stoppen met K3 en het stokje doorgeven en Gerard Ekdom de overstap maakt van NPO 3FM naar NPO Radio 2. In de twaalfde week van 2014 werd bekend dat Gerard Joling een televisie-duo gaat vormen met Jan Smit in de nieuwe talentenjacht Beat it en de Eredivisie nog minimaal voor drie jaar bij de NOS te zien is.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 12. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 13 lees je volgende week zondag, 3 april, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!