Recensie: Het is hier geen hotel

Recensie: Het is hier geen hotel

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Natasja Froger is eindelijk weer terug op televisie''

RTL 4 heeft een nieuw programma; Het is hier geen hotel. In dit programma zijn zeven jongeren te zien die voor zichzelf moeten zien te zorgen.

In drie weken tijd worden de zeven jongeren klaargestoomd voor een nieuwe stap in hun leven. Alle zeven jongeren hebben één ding gemeen: zij wonen thuis en hoefden zich nergens zorgen om te maken. 

Maar dat wordt nu wel even anders. De ouders zijn het zat, zo blijkt uit Het is hier geen hotel. Meteen krijg je als kijker een beeld over de zeven jongeren. De vooroordelen vliegen door de huiskamer. Hoe kunnen zulke jongeren het voor elkaar krijgen dat ze niets hoeven te doen in huis? Een programma die probeert jongeren iets te leren, dat lijkt een bekend concept.

''Waar is Super Nanny?''

Het is hier geen hotel lijkt wel op een oudere versie van Super Nanny. Presentatrice Natasja Froger is een soort Super Nanny. Zij is door RTL 4 ingezet om dit programma te presenteren. Misschien is dat wel het enige positieve aan dit nieuwe programma. Waarom zou de kijker dit programma willen zien? Uit de eerste beelden is nog niets te zien van een positieve verandering.

Het besef van geld is ook totaal niet aanwezig bij de zeven jongeren. Van het programma kregen zij €1500,- voor onder andere boodschappen. Maar wat koop je als je nooit een supermarkt van binnen hebt gezien? Het is schandalig dat er zulke jongeren zijn die aan dit programma mee moeten doen. Als een heuse Super Nanny kijkt Natasja toe hoe de jongeren zich gedragen.

''Is Natasja wel de juiste presentatrice?''

Er zijn weinig woorden om dit programma te beschrijven. Het idee is goed om jongeren de ogen te open. Maar of Natasja de juiste persoon hiervoor is, is nog maar sterk de vraag. Natasja is een goede en betrouwbare presentatrice, maar voor dit programma lijkt ze, op het eerste gezicht, niet helemaal op haar plek. Maar misschien kan dit beeld nog veranderen.

Het is wel fijn om Natasja eindelijk weer eens op televisie te zien. Zij is zo lang niet op televisie te zien geweest,dat het wel weer eens tijd werd. Na twee dagen laat Natasja haar gezicht zien bij de jongeren. Meteen laat zij merken dat er dingen gaan veranderen bij de jongeren. Toch lijkt het erop alsof  Natasja wel een goede presentatrice is voor dit nieuwe programma. Zij laat zien dat ze betrokken wil zijn bij de jongeren.

''Natasja zorgt voor verandering''

Als er iemand is die mee kan leven en iemand kan ondersteunen dan is het Natasja wel. Zij verandert langzaam maar zeker in een soort Super Nanny. Het is hier geen hotel is een programma waarbij het draait om veranderingen. Deze veranderingen moeten langzaam maar zeker doordringen. Dit 'proces' is misschien wel het leukste onderdeel van Het is hier geen hotel.

Een programma zoals deze zal zeker een doelgroep hebben. Deze doelgroep zal iedere week dan ook zeker gaan kijken. Maar of het een kijkcijfersucces is, is nog maar even de vraag. Zit de kijker te wachten op een programma zoals deze? De titel komt leuker over dan het programma zelf. Maar misschien veranderd ook dit nog in de komende weken.

RTL 4 slaat een nieuwe weg in met Het is hier geen hotel. Het lijkt op een bijzondere versie van Super Nanny. Wat jammer is, is dat de achtergronden van de jongeren (nog) niet aan bod zijn gekomen. Misschien was een langere introductie beter geweest. Ook had Natasja meer aan het woord gemogen. Wie weet wordt dit in de komende weken wel anders. Met de komst van Natasja worden de levens van de jongeren hopelijk op een positieve manier beïnvloed.

Het is hier geen hotel is een programma die de kijker kan verwachten bij RTL 4. Een programma die de deelnemers een helpende hand wil uit rijken is niet nieuw. Er zijn ontzettend veel van dit soort programma's. Maar een programma met Natasja is wel extra bijzonder.

Het is hier geen hotel is iedere maandagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Het is hier geen hotel terug via TVblik.