Showbizznetwork weekoverzicht – week 15 – 2016

Showbizznetwork weekoverzicht – week 15 – 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 15 werd bekend dat RTL-presentatoren Maxim Hartman en Klaas van Eerden de overstap maken naar NPO 3, Gordon een streep zet door zijn datingshow Gordon zoekt man op RTL4 en komiek Jörgen Raymann voorlopig stopt met het maken van televisieprogramma’s.

Ook presentator en acteur Victor Reinier en oud-voetbalinternational Mario Been, het RTL4-programma Married At First Sight en zanger en presentator Gerard Joling waren in de 15de week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 15.

Maandag

De musical The Bodyguard is vanwege de vele vraag naar kaarten verlengt tot en met oktober. “Het succes van deze musical blijft aanhouden, elke avond speelt de cast voor een uitverkochte zaal. Het spreekt voor zich dat ik ontzettend trots ben!”, aldus producent Albert Verlinde. Romy Monteiro speelt in de musical de hoofdrol en brengt alle hits van zangeres Whitney Houston ten gehore.

Dinsdag

RTL7-gezicht Maxim Hartman en RTL5-gezicht Klaas van Eerden gaan aan de slag voor NPO 3, dat heeft netmanager Suzanne Kunzelar afgelopen dinsdag bekendgemaakt. Hartman gaat voor de VPRO een mannenmagazine maken waarin hij mannenculturen in landen als Italië, Kenia en Japan onderzoekt. Van Eerden gaat voor AVROTROS een programma maken over zijn hobby vissen.

Ook Victor Reinier en Mario Been zullen te zien in het AVROTROS-programma Voor wie juichen we? Eerder werd al bekend dat Jan Smit en John Heitinga een programma over voetbal zouden gaan maken. In de show gaan voetballiefhebbers Jan Smit en Victor Reinier met oud voetbalinternationals John Heitinga en Mario Been op zoek naar de beste vervanger van het Nederlandse elftal.

Woensdag

Gerard Joling baalt van de aandacht die zijn collega’s van het SBS6-programma Shownieuws de afgelopen maanden hebben besteed aan de juridische nasleep rondom het aanrijden van een bejaarde vrouw in mei 2015. Volgens de zanger heeft de redactie van het showbizzprogramma de officier van Justitie geïrriteerd met hun vragen, waardoor het alsnog een rechtszaak geworden is.

Gordon heeft een streep gezet door zijn datingshow op RTL4. De diva zou in zijn eigen datingshow Gordon zoekt man opzoek gaan naar een man. De zanger liet woensdag in De Telegraaf weten dat hij die zoektocht toch liever privé houdt. “Na alle plussen en minnen op een rij te hebben gezet, zie ik er toch van af”, zei hij. Afgelopen december kondigde Gordon het programma aan in Thuis op Zondag.

Het RTL4-programma Married At First Sight krijgt een tweede seizoen. RTL is erg tevreden over het experiment, waarin mensen trouwen met iemand die volgens de wetenschap bij hem of haar past. Afgelopen dinsdag was de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien op RTL4. Naar de laatste aflevering, waarin te zien was welke koppels nog samen zijn, keken ruim 1,1 miljoen kijkers.

Donderdag

Jörgen Raymann stopt voorlopig met het maken van televisieprogramma’s. “Na een succesvolle periode bij de TV is het tijd geworden voor verandering”, scheef Raymann afgelopen donderdag op Facebook. Een terugkeer op televisie sluit hij niet uit, maar voorlopig wil hij zich gaan focussen op theater. “Ik zal indien er een leuk programma voorbij komt nog wel wat doen af en toe”, zei hij.

Vrijdag

Televizier, dat jaarlijks de prijzen voor onder meer beste tv-programma en beste presentatoren uitreikt, start samen met Radio 10 een verkiezing voor de beste voice-over van Nederland. Tot donderdag 21 april kan iedereen stemmen op onder meer Loretta Schrijver, Martine Bijl en Ivo Niehe. Vrijdag 22 april is de prijsuitreiking van de Televizier Radio 10 Stemmy Award op Radio 10.

Het RTL5-programma DINO krijgt een tweede seizoen. Vanaf donderdag 28 april is Jandino Asporaat terug met zijn succesvolle late night-show. Ook Gerrie en Judeska zijn in het tweede seizoen weer van de partij. Voor Gerrie is een nieuwe rol als vlogger weggelegd en Judeska neemt weer plaats achter de counter bij FC Kip. DINO is vanaf 28 april zes weken lang te zien op de jongerenzender.

Zaterdag

Jan Versteegh, Fatima Moreira de Melo, Marlijn Weerdenburg en Jan Kooijman staan komende zaterdag, 23 april, in de finale van het RTL4-programma It Takes 2. Het viertal wist afgelopen zaterdag in de halve finale van It Takes 2 de vier finale plaatsen te bemachtigen. Carolien Borgers moest de show zaterdag verlaten. Eerder vielen al onder meer Lieke van Lexmond en Pim Wessels af.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 15de week van 2015 werd bekend dat Thekla Reuten de hoofdrol speelt in de nieuwe BNN-serie Tessa en College Tour met presentator Twan Huys van NPO 3 naar NPO 2 verhuist. In de 15de week van 2014 werd bekend dat productiebedrijf Talpa haar tv-format Utopia aan Duitsland heeft verkocht en Eyeworks het programma Adam Zkt. Eva aan Frankrijk en Duitsland heeft verkocht.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 15. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 16 lees je volgende week zondag, 24 april, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!