Space Jam krijgt eindelijk een vervolg

Space Jam krijgt eindelijk een vervolg

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na twintig jaar komt er een vervolg van de succesvolle film Space Jam. Dit nieuws werd dinsdag bekend gemaakt. In Space Jam speelde onder andere Michael Jordan een hoofdrol. Hij speelde in de film zichzelf, een basketbalspeler. Naast hem traden ook veel karakters van de Looney Tunes zoals Bugs Bunny, Daffy Duck, Sylvester, Tweety en Road Runner.

In het eerste deel sprak Billy West de stem in van Bugs. Hij wist Michael zo ver te krijgen om deel te nemen aan het basketbalteam van de Looney Tunes. Zij moesten het opnemen tegen een groep monsters. Dee Bradley Baker gaf zijn stem aan Daffy en Kath Soucie leende haar stem uit aan Lola Bunny, die haar debuut maakte als een karakter van de Looney Tunes.

Het eerste deel uit 1996 werd geregisseerd door Joe Pytka, Tony Cervone en Bruce W. Smith. Het vervolg zal geregisseerd worden door Justin Lin. Hij heeft ook films als Fast & Furious en Star Trek Beyond op zijn naam gezet. Nu mag hij dan het tweede deel van Space Jam gaan regisseren.

Space Jam leverde onder andere Warner Bros een bedrag op van 230,4 miljoen dollar. Vooral de marketing rondom de Looney Tunes nam in een razend tempo op. Ineens waren de karakters weer populair en actueel. Wereldwijd werd deze film razend populair. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het tweede deel komt er dan ook uiteindelijk na ruim twintig jaar.

Ook in het tweede deel zullen de karakters van The Looney Tunes weer hun opwachting gaan maken. Of ook alle karakters weer te zien zijn, is nog niet bekend gemaakt. Wanneer de film daadwerkelijk in de bioscopen te zien zal zijn is ook nog niet bekend gemaakt.

In 2003 waren de Looney Tunes voor de laatste keer in de bioscopen te zien. Toen kwam Looney Tunes: Back in action officieel uit. Opnieuw waren toen onder andere Bugs en Daffy te zien. Zij zijn toch wel de bekendste karakters van de Looney Tunes.

Space Jam 2 is binnenkort in de bioscopen te zien. Wanneer precies is vooralsnog niet bekend gemaakt.