Recensie: Douwe Bob - Fool Bar

Recensie: Douwe Bob - Fool Bar

Geschreven door Melissa Hoogwerf Laatste update:

Douwe Bob vertegenwoordigd Nederland aankomende dinsdag, 10 mei, in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Hij vertegenwoordigd Nederland met het nummer Slow Down. Slow Down is tevens het eerste nummer op zijn nieuwe album 'Fool Bar'.

Slow Down

Ik vind Slow Down een heerlijk nummer. Je kan dit nummer thuis, in de auto, in de kroeg of tijdens het winkelen luisteren, het gaat niet vervelen. Persoonlijk hou ik er erg van, wanneer liedjes geschreven worden met een bepaalde gedachten. De gedachten achter dit nummer vind ik heel erg goed. Ik denk daarom ook dat Douwe heel ver gaat komen op het songfestival.

How Lucky We Are

Dit lied herinnerd ons eraan dat wij onwijs blij moeten zijn met het leven dat wij lijden. Bij nummer vind ik de gedachten achter de tekst weer onwijs goed. Wat hij in dit nummer zingt, daar ben ik het totaal mee eens. Wij hebben alles wat we nodig hebben. Geweldige melodie, dit lied blijft in je hoofd zitten!

Black Jolene

Totaal iets anders dan 'How Lucky We Are' en 'Slow Down', maar wat een lekker lied! Douwe Bob gooit er een vleugje country in. Persoonlijk hou ik erg van de country sounds. Zijn stem maakt dit nummer helemaal af.

Get Real

Get Real is meer up tempo, totaal iets anders dan zijn andere nummers. Ik ben persoonlijk meer fan van 'How Lucky We Are' of 'Black Jolene'. Des ondanks vind ik dat zijn stem hier ook erg goed tot zijn recht komt.

Reacties:

''Fool Bar van Douwe Bob is erg fijn. En hij eindigt spectaculair met het prachtige 'Love On The Rocks', PLUS briljante trucjes daarna.''

''Wat heerlijk! Weer een nieuw album van Douwe Bob. Genieten hier in de zon van Fool Bar. Complimenten!''

''Heerlijke stem, met geweldige teksten. Ik geniet!''

Op het album Fool Bar staan de nummers:

1. Slow Down

2. How Lucky We Are

3. History

4. Settle Down

5. It Ain’t Easy

6. Get Real

7. Jacob’s Song

8. Cynic

9. A Damn Good Time

10. Take It Off

11. Black Jolene

12. Love on the Rock

13. Wrote a Song for You

Het album Fool Bar is vanaf nu overal verkrijgbaar.