Showbizznetwork weekoverzicht - week 16 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 16 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de zestiende week van 2017 werd bekendgemaakt wie de vierde coach van The Voice Kids wordt en was Kensington de grote winnaar tijdens de 3FM Awards 2017.

Daarnaast waren afgelopen week ook Najib Amhali, die een nieuw programma gaat presenteren, en Mattie & Wietze, die volgens het AD definitief overstappen naar Sky Radio, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Douwe Bob nieuwe coach van The Voice Kids

Douwe Bob neemt in het nieuwe seizoen van The Voice Kids plaats in de rode stoel. Douwe Bob gaat samen met Marco Borsato, Ali B en Ilse de Lange in het nieuwe seizoen van The Voice Kids op zoek naar nieuwe talenten voor The Voice Kids. Het is voor het eerst dat The Voice Kids vier coaches heeft.

Singer-songwriter Douwe Bob vertegenwoordigde Nederland in 2016 op het Eurovisie Songfestival in de Zweedse stad Stockholm. Door het toevoegen van een vierde coach hebben de kandidaten volgend seizoen meer keuze. De volwassen versie van The Voice heeft altijd al vier coaches gehad.

Kensington grote winnaar tijdens 3FM Awards 2017

Kensington was afgelopen maandag de grote winnaar tijdens de 3FM Awards 2017. Kensington won maandag de 3FM Awards in de categorieën Beste Live Act en Beste Album voor hun album Control. In een uitverkochte TivoliVredenburg in Utrecht werden afgelopen maandag de awards uitgereikt.

De 3FM Award voor Beste Nummer ging naar Chef'Special met Amigo. Eerder ontving de band voor Amigo de Schaal van Rigter, de 3FM Award voor de meest gedraaide track op NPO 3FM. Andere winnaars van de 3FM Awards zijn Broederliefde, Martin Garrix, Boef, Jonna Fraser en Jett Rebel.

AD weet het zeker: ‘Mattie & Wietze naar Sky Radio’

Mattie Valk en Wietze de Jager maken definitief de overstap van Qmusic naar Sky Radio, dat melde het AD afgelopen dinsdag op basis van insiders. Sky Radio zou voor de komst van het radioduo Mattie en Wietze hun huidige muziekformat, dat bestaat uit non-stop muziek, volledig omgooien.

De radiozender heeft in het verleden aangegeven hun format best te willen veranderen als de kans zich voordoet. Een woordvoerder van Qmusic liet aan het AD weten nog niets te weten van de mogelijke overstap. “Dit is bij ons niet bekend”, aldus de woordvoerder van de zender in een reactie.

Najib Amhali presenteert RTL4-show Little Big Stars

Najib Amhali gaat het nieuwe RTL4-programma Little Big Stars presenteren, dat heeft RTL bekendgemaakt. In Little Big Stars telen kinderen tussen de drie en twaalf jaar de show met een bijzonder talent of uitgesproken passie. Het programma komend het najaar te zien op RTL4.

“Het is totaal iets anders dan wat ik normaal gesproken doe, maar daarom ook des te leuker dat ik deze kans krijg. Ik ben heel benieuwd naar wat er allemaal voorbijkomt. Bizar wat die kids kunnen en laten zien... Van dansen en zingen tot trucs op skateboards of met een basketbalring”, aldus Amhali.

Interview met koning gelijktijdig op NPO 1 en RTL4

NPO 1 en RTL4 komen aan de vooravond van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander gelijktijdig met een uitgebreid gesprek met koning Willem-Alexander. De koning ontvangt bij hem thuis op de Eikenhorst in Wassenaar interviewer Wilfried de Jong voor een uitgebreid gesprek.

Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt koning Willem-Alexander samen met De Jong terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar. Zo praten ze onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, maar ook over het verlies van zijn broer Friso.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.