Recensie: Toppers In Concert 2016

Recensie: Toppers In Concert 2016

Geschreven door Melissa Hoogwerf Laatste update:

De toppers stonden het afgelopen weekend weer 3 dagen lang in een bomvolle Amsterdam Arena. Het thema was dit jaar Royal Night Of Disco, en disco was het zeker!

Opening

Voordat het concert begon, klonken de klanken van ons volkslied. Heel de Arena zong uit volle borst mee. 5, 4, 3, 2, 1! Toppers In Concert was officieel begonnen. Er kwam een hele grote discobal tevoorschijn en die zweefde over het publiek heen. Op een gegeven moment ging de discobal open en kwamen de toppers in beeld. Heel de Arena ging uit hun dak.

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom schitterde o.a. met zijn geweldige ''Lionel Richie medley''. Hij begon met het erg toepasselijke ''All Night Long'', waarna op de grote schermen Lionel Richie zelf nog een boodschap had voor van der Boom. Ondertussen had Jeroen plaats genomen achter de piano en werd ''Hello'' ingezet. Het was een magisch moment, 64.000 duizend mensen die uit volle borst dit nummer mee zongen. Daarna werd er terug opgebouwd met ''Easy'', om vervolgens 100% in de feest sfeer te komen met ''Dancing On The Ceiling''.

Naast zijn ''Lionel Richie Medley'' deed Jeroen ook weer een Medley met zijn grootste hits. Één Wereld, Jij Bent Zo en zijn nieuwste single Je Leeft Vandaag werden uit volle borst meegezongen in de Arena. Iedereen ging volledig uit zijn/haar dak.

Gerard Joling

Gerard Joling schitterde met ''MacArthur Park''. Het eerste deel bracht hij traag en met een grote portie drama in mimiek en zang. De violen, de piano en de backings mochten voor de muzikale ondersteuning zorgen om dan uiteindelijk het tweede stuk volledig open te breken. Ik vond dit 1 van de hoogtepunten van het concert.

René Froger

René Froger wordt ook wel de opper topper genoemd. Hij stond tijdens deze concerten weer goed in zijn schoenen. René zong onder andere een prachtig duet met Glennis Grace. Zij zongen ''My endless love'', heel de zaal was gevuld met allemaal lichtjes. Naast het duet met Glennis, zong René een paar van zijn grootste hits. ''Just Say Hello'' blijft een knaller, ook dit keer weer in de Arena!

Beatles Medley

Je houdt ervan, of je vind het niks. Ik kan onwijs genieten van de muziek van de Beatles. Tijdens de concerten was ik niet de enige, toen ''Let It Be'' werd ingezet, ging het publiek helemaal uit hun dak. Froger leverde puik werk bij ''Bridge Over Troubled Water'' en de overgang naar ''Imagine'' was knap gedaan. Wat mij daar erg raakte, was het feit dat 64.000 man luidop de hoop op een vredige wereld zat uit te schreeuwen terwijl de mannen een mooi meerstemmig arrangement stonden te brengen. Het plaatje was compleet.

Michael Jackson Medley

De laatste medley van de avond werd opgevuld met de heerlijke muziek van ''de king of pop'' Michael Jackson. Met ''I'll Be There'' namen de toppers en hun gasten na een 3,5 uur onafgebroken show afscheid van hun publiek.

Kerst met de Toppers!

Op 20, 21, 22, 23 en 24 december 2016 staan de toppers in Ahoy Rotterdam. Zij geven 5 kerst concerten ter ere van hun 12,5 jarig jubileum. Dat beloofd weer een groot feest te worden, dus zorg dat je erbij bent. De kaarten voor hun kerst concert zijn hier te bestellen.

Bekijk ook de reportage van Showbizznetwork TV van Toppers in Concert.