Tour de France overlapt EK voetbal

Tour de France overlapt EK voetbal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het EK voetbal is in haar laatste fase beland, maar vandaag start ook de Tour de France. De negen dagen overlap tussen het EK voetbal en de Tour de France heeft enkele consequenties voor de programmering, maar ook dit jaar doet de NOS uitgebreid verslag van de Tour de France.

Alle 21 etappes zijn ’s middags rechtstreeks te volgen op NPO 1 met het vertrouwde commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Na afloop van de etappe, tussen 17:30 uur en 18:00 uur, volgt een nabeschouwing met deskundigen en renners en Dione de Graaff aan de finish.

Dit jaar keren het NOS Tourjournaal en De Avondetappe terug van weggeweest. Wielerfans die de etappe niet live hebben kunnen volgen, kunnen om 19:30 uur terecht op NPO 1 voor het NOS Tourjournaal met met reacties, interviews en een uitgebreide samenvatting van de etappe.

Ook De Avondetappe is na een jaar van afwezigheid terug. Dione de Graaff en Herman van der Zandt gaan samen de nieuwe versie van het late avondprogramma van de NOS tijdens de Tour de France presenteren. Zij volgen daarmee Mart Smeets op, die jarenlang De Avondetappe presenteerde.

In het dagelijkse live-programma vanuit Frankrijk ontvangen Dione en Herman gasten en schakelen live naar verslaggever Kees Jongkind, die bij de rennershotels staat en praat met etappewinnaars, opvallende ploegleiders en/of uitvallers. Verder wordt ook de etappe van die dag samengevat.

De eerste etappe is van het Franse eiland Mont Saint-Michel naar Utah Beach. Over precies 20 dagen eindigen de wielrenners van de Tour de France op Paris Champs Elysées. Tijdens de Tour komen onder anderen de Nederlandse renners Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam in actie.

Het NOS Tourjournaal is vanaf zaterdag 2 juli dagelijks om 19:30 uur te zien op NPO 1. De Avondetappe zal tijdens het EK rond 23:30 uur beginnen en na het EK om 22:10 uur op NPO 1.

Neem voor het volledige etappe-schema en de uitzendtijden een kijkje op nos.nl/tour.

Bekijk De Avondetappe op TVblik.nl/de-avondetappe