GTST Zomer-blog: #1 De zomer-cliffhanger

GTST Zomer-blog: #1 De zomer-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het zou een mooie dag moeten worden; de bruiloft van Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi). Maar er zijn twijfels bij Nina. Moet ze nu wel met Bing trouwen? De twijfels zijn begonnen door de vakantie in Thailand. Hier waren Nina en Bing samen met Noud (Ruud Feltkamp) en Sacha (Gaby Blaaser) naar toe gereisd.

Tijdens een wandeling door de jungle raakten Nina en Noud verdwaald. Noodgedwongen moesten zij de nacht samen in de wildernis doorbrengen. Op dat moment is er iets gebeurd tussen de twee oud-geliefden. Maar zij willen niets doen met die gevoelens. Nina en Noud staan op het punt om te trouwen, maar niet met elkaar. 

Voor Noud is het moeilijk om te zien hoe Nina met Bing zou trouwen. Met een smoes bleef hij thuis en liet hij zijn vriendin Sacha alleen naar de bruiloft gaan. Tegenover Sjoerd (Guido Spek) is Noud wel eerlijk. Hij bekend in alle eerlijkheid over zijn gevoelens voor Nina. Sjoerd kan maar één raad geven: stop de bruiloft voor het te laat is.

Dat besluit Noud dan ook om te doen. Hij haast zich met zijn bus naar de bruiloft locatie. Eenmaal onderweg krijgt hij pech met zijn auto. Ondanks de autopech probeert Noud om alsnog de bruiloft tegen te houden. Als hij op de locatie is aangekomen ziet hij Nina in haar trouwjurk. Dan hoort hij dat Nina al getrouwd is.

Nina is woedend om Noud te zien. Zij is nu met Bing getrouwd en wil dit graag zou laten. Wat Nina en Noud niet wisten is dat Sacha het hele gesprek heeft meegekregen. Voor de tweede keer is Sacha diep gekwetst door Noud. Zonder een woord te wisselen rent Sacha weg, weg van de bruiloft. Zij weet zich geen raad meer en verstopt zich in de caravan.

Deze caravan is het huwelijkscadeau voor Nina en Noud. In de caravan bevinden zich alle cadeau's voor het kersverse bruidspaar. Vol woede zorgt Sacha ervoor dat de complete inboedel er anders uit ziet. Maar dan merkt zij dat ze vast zit in de caravan. Het huwelijkscadeau moet naar hotel de Rozenboom gebracht worden. Niemand weet dat Sacha opgesloten zit in de caravan.

Anna (Barbara Sloesen), Job (Jord Knotter), Sjoerd, Rover (Buddy Vedder) en Sam (Stijn Fransen) zorgen er samen voor om de caravan om de juiste locatie af te leveren. Dit gebeurd dan ook vol enthousiasme. Op datzelfde moment wordt Sacha door de caravan heen gesmeten. Een gevolg is dat ze snel haar bewustzijn verliest.

Rover probeert Anna ervan te overtuigen om de bus te besturen. Uiteindelijk gaat Anna akkoord met het voorstel. Wat zou er nu kunnen gebeuren? Dat Rover zijn rijbewijs niet heeft lijkt niemand iets uit te maken. Maar een scherpe bocht zorgt ervoor dat het gruwelijk mis gaat.

Door de scherpe bocht raakt de caravan los van de bus. De caravan, met Sacha erin, rijdt met een volle vaart door. Iedereen ziet hoe de caravan met een rotgang doorrijdt. Zij denken alleen maar aan de cadeau's die zich in de caravan bevinden.

Snel proberen zij nog om de caravan tegen te houden, maar dat heeft geen zin meer. De caravan raakt een stapel bomen en komt tot stilstand. Maar daar blijft het niet bij. In de caravan bevonden zich gasflessen. Deze gasflessen konden de klap niet aan. De caravan is door de klap tegen de bomen geëxplodeerd.

Met een enorme kracht worden Anna, Job, Sjoerd, Rover en Sam om ver geblazen. Zij probeerden nog om de caravan tegen te houden, maar dat is compleet mislukt. Iedereen blijft roerloos op de grond liggen. Wie zal deze explosie overleven? Heeft Sacha op tijd de caravan kunnen verlaten? Of loopt het slecht met haar af.

In de Rozenboom zoekt Noud nog altijd naar Sacha. Niemand weet nog van het ongeluk met de caravan. Wanneer Janine (Caroline de Bruijn) Nina en Noud met elkaar ziet praten, probeert Janine er tussen te komen. Zij is bang dat Nina alsnog gaat twijfelen. Maar waar Nina en Noud vooral bang voor zijn is dat Sacha haar mond voorbij zal praten.

Ook dook Lucas (Ferry Doedens) ineens weer op. Niet in Meerdijk maar in Utrecht, de stad waar Amy (Holly Mae Brood) en Sil (Soy Kroon) ook heen willen. Hij heeft de bruiloft afgezegd, maar is toch dichterbij dan de familie Sanders dan gedacht. Waarom is Lucas ineens terug? Wat is er precies gebeurd en waarom is hij niet op Nina's bruiloft verschenen?

Met deze vragen wordt de kijker de zomer ingestuurd. Hoe zal het verder gaan tussen Nina en Noud. Zal Nina eerlijk zijn tegenover haar man Bing? Maar wat nog belangrijker is; wie overleefd de explosie? Zal er op tijd hulp komen om iedereen snel in veiligheid te brengen? 

Hiermee is de eerste GTST Zomer-blog van 2016 een feit. De komende weken komen er meerdere edities. De GTST Zomer-blog van volgende week zal volledig in het teken staan van Zeger en Wiet. Wat hebben deze twee allemaal meegemaakt in het afgelopen seizoen. Dat is in de tweede GTST Zomer-blog van 2016 te lezen. 

Bekijk GTST terug via TVblik.