De Zomercolumn: BN’ers zingen sterren van de hemel

De Zomercolumn: BN’ers zingen sterren van de hemel

Geschreven door Daniël Schalk

In De Zomercolumn blikt Showbizznetwork.nl terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en nu de zomer weer is aangebroken is het tijd om terug te blikken op alles wat er is gebeurd.

Afgelopen tv-seizoen werden er nieuwe talenten ontdekt van een groep bekende Nederlanders. RTL4 kwam afgelopen voorjaar met het programma It Takes 2 waarin negen BN’ers de strijd met elkaar aangingen. De BN’ers lieten een hele andere kant van zichzelf zien, namelijk als zanger.

Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Klaas van der Eerden, Jan Versteegh, Carolien Borgers, Fatima Moreira de Melo, Marlijn Weerdenburg, Rutger Vink en Pim Wessels waren de negen BN’ers die afgelopen voorjaar meededen aan het RTL4-programma uit de koker van producent John de Mol.

Onder leiding van presentatoren Chantal Janzen en Gordon gingen de BN’ers de muzikale strijd met elkaar aan. Van een aantal BN’ers was al bekend dat zij een nootje konden zingen, zoals van actrice Marlijn Weerdenburg, presentatrice Lieke van Lexmond en cabaretière Carolien Borgers.

Ook Fatima Moreira de Melo had al de nodigde ervaring, dat meteen ook een lastig gevalletje was. Fatima zong tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in 2008, maar na dat optreden zei presentatrice Chantal Janzen: “Wat kan ze hockeyen, hè, die meid?” Een nieuwe tv-ruzie was geboren.

Gelukkig werd deze ruzie tijdens It Takes 2 - ongeveer 8 jaar later - eindelijk opgelost. De ruzie kwam meteen ter sprake, omdat Chantal en Fatima bij It Takes 2 weer oog in oog kwamen te staan. Beide televisiesterren gaven meteen aan geen probleem met elkaar te hebben: Weg media-rel.

In de eerste aflevering traden de negen BN’ers solo op. Waylon, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace luisterden backstage mee, met als doel om met drie BN’ers een duo te vormen. Pas nadat de prof een duetpartner had gekozen, kregen de profs te zien welk bekend gezicht bij de stem hoorde.

Versteegh, Van Lexmond en Van der Eerden kwamen terecht in het team van Trijntje. Kooijman, Vink en Moreira de Melo bij Glennis en Borgers, Weerdenburg en Wessels bij Waylon. Direct de eerste aflevering was al duidelijk wie er echt konden zingen: Jan Versteegh en Marlijn Weerdenburg.

Maar ook Jan Kooijman en Fatima Moreira de Melo deden het niet verkeerd. Deze vier schopten het dan ook tot de finale op zaterdag 23 april 2016. De spetterende finale werd uiteindelijk gewonnen door BNN-presentator Jan Versteegh, de grote verassing van het RTL4-zaterdagavondprogramma.

Na de finale bracht Versteegh dan ook zijn eigen album uit. Jan Versteegh was niet alleen de grote verassing van It Takes 2, hij was ook meteen de grote verassing van het afgelopen tv-seizoen. Niemand had verwacht dat Jan zo goed kon zingen, maar gelukkig weten we het nu wel!

Dit was De Zomercolumn van deze week. Showbizznetwork.nl blikt in De Zomercolumn terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en wij blikken terug op de bijzonderste momenten.

Bekijk het eerste seizoen van It Takes 2 terug op TVblik.nl