De Zomercolumn: Ode aan talkshow-koning Tan

De Zomercolumn: Ode aan talkshow-koning Tan

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In De Zomercolumn blikt Showbizznetwork.nl terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en nu de zomer weer is aangebroken is het tijd om terug te blikken op alles wat er is gebeurd.

Momenteel is Peter van der Vorst dagelijks te zien als presentator van RTL Late Night, maar laten we niet vergeten dat Humberto Tan ervoor heeft gezorgd dat deze talkshow zo een groot succes is geworden! Deze week blikken we niet terug op één tv-moment, maar op alle werkdagen.

Hij heeft inmiddels wel bewezen dat hij het kan. Elke avond weer presenteert Humberto Tan zijn talkshow RTL Late Night. Op 26 augustus 2013 begon RTL4 aan haar nieuwe talkshow en heel Nederland vroeg zich af of Humberto zich staande wist te houden tegenover de Publieke Omroep.

De Publieke Omroep was al jarenlang de baas op de late avond. RTL4 zond na het stoppen van Barend & Van Dorp in 2005 alleen nog maar herhalingen uit op het late tijdstip. Inmiddels had het toenmalige Nederland 1 terrein gewonnen met Pauw & Witteman en Knevel & Van den Brink.

Pauw & Witteman en Knevel & Van den Brink begonnen namelijk toen Barend & Van Dorp instortte na de verhuizing van de talkshow van RTL4 naar Talpa, waar het programma veel kijkers verloor. Het was maar de vraag of Humberto Tan kans zou maken tegenover de late avond-titels van de NPO.

Maar het lukte hem. In korte tijd wist Humberto Tan de late avond te veroveren. Zelfs zo goed dat Pauw & Witteman in mei 2014 stopte en ook voor Knevel & Van den Brink in augustus 2014 het doek viel. De late avond van de NPO moest volledig vernieuwd worden en daar waren Pauw en Jinek.

Aan de talkshow van Jeroen Pauw heeft Humberto momenteel wel een zware last, maar de meeste dagen in de week blijft hij zijn NPO-collega de baas. Vooral op vrijdagavond kan niemand Tan verslaan. Met shows als The Voice of Holland als lead-in is Humberto de koning van de vrijdag.

Momenteel moet RTL Late Night het even zonder Humberto Tan doen, want die is op vakantie. RTL4 besloot om dit jaar niet met speciale sportprogramma’s te komen vanwege het EK voetbal, De Tour de France en De Olympische Spelen, maar gewoon met het vertrouwde RTL Late Night.

Humberto Tan wordt de hele maand juli vervangen door RTL4-collega Peter van der Vorst, ook meteen een waardige vervanger! Van der Vorst weet wel hoe hij een goed gesprek moet voeren. Sidekick Luuk Ikink wordt vervangen door Jan Jaap van der Wal, die nu de kattenfilmpjes laat zien.

Dit was De Zomercolumn van deze week. Showbizznetwork.nl blikt in De Zomercolumn terug op de bijzonderste tv-momenten uit het afgelopen tv-seizoen. Er is in de eerste helft van 2016 weer veel gebeurd op televisie en wij blikken terug op de bijzonderste momenten.

Bekijk alle uitzendingen van RTL Late Night terug op TVblik.nl