Nieuwe Tijden van start met ruim 800.000 kijkers

Nieuwe Tijden van start met ruim 800.000 kijkers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Nieuwe Tijden is maandagavond van start gegaan met 858.000 kijkers. De spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden ging maandag in première en is de hele zomer te zien op het tijdslot van GTST. Het marktaandeel van Nieuwe Tijden komt uit op 17,6 procent voor familiezender RTL4.

Nieuwe Tijden speelt zich af middenin een bruisende studentenstad waar een groep studenten samenwoont in één huis waar vriendschappen ontstaan en grenzen worden verlegd. De serie bestaat uit 75 afleveringen, waarvan 40 afleveringen op het tijdslot van GTST worden uitgezonden.

In de nieuwe serie spelen onder meer oude bekenden uit Meerdijk de hoofdrol. Zo spelen onder anderen Ferry Doedens (speelt Lucas Sanders), Vajèn van den Bosch (speelt Moon van Panhuys) en Holly Mae Brood (speelt Amy Kortenaer) een rol in de serie van dezelfde makers als GTST.

Afgelopen vrijdag was de zomer-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden te zien. Naar de laatste aflevering van het 26ste seizoen keken 1.405.000 mensen. De kijkcijfers van de cliffhanger zijn iets hoger dan die van vorig jaar (1,3 miljoen), maar een stuk lager dan in 2013 en 2014 (1,8 miljoen).

Lees ook: Kritische reacties op GTST-vervanger Nieuwe Tijden

Bekijk Nieuwe Tijden op TVblik.nl/nieuwe-tijden