Nieuwe Tijden verliest veel kijkers

Nieuwe Tijden verliest veel kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

De RTL4-serie Nieuwe Tijden heeft flink wat kijkers verloren. Donderdag keken er 632.000 mensen naar de vervanger van Goede Tijden, Slechte Tijden. Het marktaandeel voor de vierde aflevering van de dagelijkse serie is goed voor 13,0 procent voor de commerciële familiezender RTL4.

Nieuwe Tijden ging afgelopen maandag van start met 858.000 kijkers. Terwijl er op Social Media door de RTL4-kijkers veel kritiek werd geuit, stegen de kijkcijfers. Naar de tweede aflevering keken 878.000 mensen. Woensdag gingen de kijkcijfers al omlaag, toen keken er 772.000 mensen.

Afgelopen vrijdag was de zomer-cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden te zien op RTL4. Naar de laatste aflevering van het 26ste seizoen keken 1.405.000 mensen. Nieuwe Tijden komt niet in de buurt bij het aantal mensen dat Goede Tijden, Slechte Tijden normaal dagelijks bereikt.

Nieuwe Tijden speelt zich af middenin een bruisende studentenstad waar een groep studenten samenwoont in één huis waar vriendschappen ontstaan en grenzen worden verlegd. De serie bestaat uit 75 afleveringen, waarvan 40 afleveringen op het tijdslot van GTST worden uitgezonden.

Niet alleen in de vooravond verloor RTL4 veel kijkers, op de late avond deed ook RTL Late Night minder goede zaken. Naar de vierde uitzending met Peter van der Vorst en Jan Jaap van der Wal als presentatoren keken donderdag 496.000 mensen, goed voor 9,5 procent marktaandeel.

Afgelopen maandag trok de eerste RTL Late Night met Peter en Jan Jaap, die de hele maand juli Humberto Tan en Luuk Ikink vervangen, 700.000 kijkers. Dinsdag steeg het aantal kijkers naar 744.000 mensen, maar woensdagavond daalde het aantal kijkers al naar 626.000 mensen.

Lees ook: Kritische reacties op GTST-vervanger Nieuwe Tijden

Bekijk Nieuwe Tijden op TVblik.nl/nieuwe-tijden