Tour de France verhuist wederom naar NPO 2

Tour de France verhuist wederom naar NPO 2

Geschreven door Daniël Schalk

De Tour de France is vandaag, zaterdag 16 juli, weer op NPO 2 te zien. Vanwege extra uitzendingen van het NOS Journaal over de mislukte poging van militairen om in Turkije een staatsgreep te plegen verhuist de uitzending van de 14de etappe van de Tour de France van NPO 1 naar NPO 2.

Vrijdag werd de Tour de France ook al naar NPO 2 verplaatst. Vanwege extra uitzendingen van het NOS Journaal over de aanslag in de Franse stad Nice was de Tour vrijdag ook op NPO 2 te zien. Donderdag reed een truck na de vuurwerkshow op de boulevard van Nice het publiek in.

Het Turkse leger probeerde donderdagavond de macht te de grijpen. Het is momenteel nog steeds niet duidelijk hoe de situatie in Turkije nu is. In de uren nadat een deel van het leger de macht in Turkije probeerde te grijpen gingen aanhangers van president Recep Tayyip Erdoğan de straat op.

Nu lijkt de macht weer in handen van de president. De NOS heeft afgelopen nacht urenlang verslag gedaan van de poging van de militairen om een staatsgreep te plegen. De extra nieuwsuitzending van de NOS op NPO 1, die rond 22:50 uur begon en tot 02:00 uur duurde, trok 917.000 kijkers.

lees ook: 'NPO verhuist Tour naar NPO 2 vanwege aanslag Nice'

Bekijk De Avondetappe op TVblik.nl/de-avondetappe