GTST Zomer-blog: #3 Linda & Anton

GTST Zomer-blog: #3 Linda & Anton

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het leven van Anton (Joep Sertons) stond volledig op zijn kop. Na het overlijden van zijn vrouw Bianca (Elvira Out) raakte Anton de grip op zijn leven langzaam kwijt. Dit zag met Maxime (Marjolein Keuning) met grote tevredenheid aan. Zij wilde maar één ding: wraak op de familie Bouwhuis. Dit had alles te maken met de moord op haar vriend Ardil (Juvat Westendorp).

Maar Maxime had iemand nodig om haar te helpen. Een bondgenote vond zij in Linda (Babette van Veen). Zij kwam na haar mislukte huwelijk terug naar Meerdijk. Samen met haar zoon Rover (Buddy Vedder) probeerde Linda het leven weer op te pakken. Meteen ging Linda opzoek naar een nieuwe baan. Dit leek ze gevonden te hebben in de Sapsalon, van Anton. 

De allereerste ontmoeting tussen Anton en Linda is alles behalve plezierig. Beiden ontmoeten elkaar op de begraafplaats van Meerdijk. Meteen leken de twee een hekel aan elkaar te hebben. Dat zij elkaar niet mochten werd helemaal duidelijk bij hun eerste officiële ontmoeting.

Via Janine (Caroline de Bruijn) hoorde Linda over de baan in Sapsalon. Meteen wilde zij dit aanpakken en solliciteerde. Zij wist niet dat de man die zij op de begraafplaats tegen kwam de eigenaar zou zijn. Anton werd woedend nadat hij Linda opnieuw in Sapsalon aantrof. Geen haar op het hoofd van Anton die toeliet dan Linda in de Sapsalon van Linda zou gaan werken.

Uiteindelijk zag Anton geen andere optie dan Linda aannemen. In het begin leek Linda nog oprecht, maar toen leerde zij Maxime beter kennen. Zij besloten samen te gaan werken. Maxime had een plan bedacht om langzaam maar zeker het leven van Anton zuur te maken. Niemand leek door te hebben waar beide dames mee bezig waren.

Langzaam maar zeker raakte Anton daadwerkelijk de grip op zijn leven kwijt. Eerst raakte Anton zijn baan kwijt, toen de Sapsalon en ook nog eens zijn woning. Van dit alles leek Maxime enorm te genieten. Maar Linda kreeg een schuldgevoel. Zij besloot te stoppen met de samenwerking met Maxime. Dit werd haar niet in dank afgenomen.

Van haat gevoelens kwamen er ineens liefdesgevoelens. Linda keek ineens heel anders naar Anton. Ook Anton kreeg langzaam maar zeker gevoelens voor Linda. Toch stond er iets groots tussen hun in. Allereerst het geheim rondom de samenwerking met Maxime. Dit zorgde voor spanningen tussen Linda en Anton.

Linda's zoon Rover zorgde ook voor problemen. Hij was niet van plan om zijn moeder te delen met wie dan ook. Dat maakte hij ook duidelijk naar zijn moeder. Vooral Anton moest het ontgelden en kon niets goeds doen. Totdat Robert (Wilbert Gieske) onverwachts terugkeerde. Toen Robert zijn oud-geliefde Linda weer zag vlogen de vonken weer over.

Maar echt liefde voelt Linda niet voor Robert. In gedachten is zij bij Anton. Hij zit er helemaal doorheen. Alles wat hij had is hij volledig kwijt. Als Anton dan toeziet hoe Robert het leuk heeft met Linda is hij woedend. Al snel maakt Linda een einde aan haar relatie met Robert. Dit valt dan weer verkeerd bij Rover. Hij heeft in korte tijd een goede band opgebouwd met Robert.

Wanneer Linda eerlijk is over haar gevoelens, wordt haar duidelijk dat er maar één man is in haar leven. Zij wil volledig gaan voor Anton. Maar zit hij nog wel op haar te wachten? Zij wil alles eerlijk bekennen over Maxime. Dit durft Linda niet omdat ze onder druk wordt gezet door Maxime. Ook Rover wil niets weten van Anton. Hij probeert een relatie koste wat kost te voorkomen.

Dan komt Linda's dochter Sam (Stijn Fransen) maar Meerdijk. Linda is dolblij om haar dochter weer terug te zien. Maar Sam is niet voor even teruggekeerd. Zij wil ook in Meerdijk blijven. Dit zorgt voor spanningen in huize Dekkers. Dan besluit Linda eerlijk te zijn tegenover haar kinderen. Zij verteld hen alles over wat zij en Maxime gedaan hebben.

De prille relatie tussen Linda en Anton gaat goed van start. De twee lijken elkaar eindelijk te hebben gevonden. Totdat de kinderen voor problemen zorgen. In het begin wil Rover niets weten van Anton. Rover blijft dwars liggen en vlucht zelfs het huis uit. Linda is in paniek om haar zoon en wil hem dolgraag weer thuis hebben.

Voor Anton staat het vast: hij moet alles terug krijgen wat hij is verloren. Hij besluit een rechtzaak aan te spannen tegen Maxime. Helaas heeft Anton geen bewijzen tegen Maxime. Linda heeft het moeilijk met de rechtzaak. Moet zij nu wel of niet getuigen tegen Maxime. Als zij de waarheid verteld raakt zij Anton zeker kwijt.

Tijdens de rechtzaak komt de waarheid boven water. Linda verteld wat Maxime allemaal gedaan heeft. Anton is woedend en wil niets meer van Linda weten. Uiteindelijk moet Maxime alles teruggeven aan Anton wat zij hem heeft afgenomen. Het lijkt allemaal goed af te gaan lopen met Anton. Totdat Maxime een waas voor haar ogen krijgt.

Nadat zij de rechtszaal is uitgelopen is zij woedend. Zij stapt in haar auto en wil Anton aanrijden. Op het laatste moment besluit zij het stuur van haar auto om te gooien en knalt tegen een boom. Zij wordt geholpen door Anton die haar bijstaat. Het wraakplan van Maxime is volledig uit de hand gelopen. Nu ligt alles achter hun en leven zij hun leven weer.

De liefde tussen Linda en Anton is nog altijd aanwezig. Na lang om elkaar heen gedraaid te hebben geven zij hun relatie nog een kans. Al snel besluiten zij ook om samen te gaan wonen. Linda, Rover en Sam trekken bij Anton in. Waar ook Anna (Barbara Sloesen) nog altijd woont. Iedereen moet in het begin enorm aan die nieuwe situatie wennen.

Nadat Rover de relatie tussen Linda en Anton een kans wil geven, gaat het mis met Sam. Zij krijgt enorme ruzie met haar moeder over haar opleiding en schoolprestaties. Dit loopt zo uit de hand dat Sam besluit om bij Rik (Ferri Somogyi) te gaan wonen. Opnieuw zorgen de kinderen voor spanningen tussen Linda en Anton. Toch probeert Anton om Linda bij te staan.

De situatie lijkt uitzichtloos en Sam en Linda raken steeds verder van elkaar verwijderd. Keer op keer probeert Linda om het contact met Sam te herstellen. Na vele pogingen lijkt het dan toch goed te komen. Het contact herstelt zich langzaam maar zeker. Dat zorgt er ook voor dat Sam weer thuis gaat wonen. Dit tot grote vreugde van Linda. Eindelijk zijn haar beide kinderen weer thuis.

Nu genieten Linda en Anton van elkaar en hun gezamenlijke leven. Ook Rover en Sam hebben de relatie volledig geaccepteerd. Niets staat het geluk meer in de weg. Het leven ziet er rooskleurig uit voor de familie Bouwhuis-Dekker. Het leven lacht iedereen ineens weer toe, totdat de dag van de bruiloft van Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson-Hooi) aanbreekt.

Na het ja-woord brengen Rover, Sam, Job (Jorn Knotter), Anna en Sjoerd (Guido Spek) het huwelijkscadeau weg. Het was een caravan die door de vriendengroep helemaal gestyled is voor Nina en Bing. Maar door een wilde auto-rit verliest het vijftal de caravan. Zij moeten toezien hoe de caravan een eigen wijs kiest. Snel proberen zij nog om de schade te beperken.

Maar het had geen zin meer. De caravan rolde met een rotgang door en kwam tot stilstand tegen een stapel bomen. Door deze botsing is er een ontploffing ontstaan. Hierdoor werden Rover, Sam, Job, Anna en Sjoerd in één klap om ver geblazen. Iedereen bleef roerloos op de grond liggen. Allemaal leken ze zwaar gewond te zijn... Overleven zij het allemaal? Hoe gaan Linda en Anton hierop reageren? Vier gezinsleden van de familie Bouwhuis-Dekker lijken zwaar gewond te zijn. Zullen zij dit ongeluk overleven?

Hiermee is de derde GTST Zomer-blog een feit. In deze derde editie werd volop stil gestaan bij Linda en Anton. Dit tweetal kon elkaar in het begin niet uitstaan. Maar toch leerden zij elkaar goed kennen. Zelfs zo goed dat het uitmondde in een relatie. Na vele dieptepunten hervonden de twee elkaar en kon niets hun meer tegen houden. Gaan zij dit ook volhouden? Dat zal in de toekomst moeten blijken.

Volgende week zal er een nieuwe editie van de GTST Zomer-blog verschijnen. Deze zal in het teken staan van drie inwoners van Meerdijk. Welke drie dit zijn zal binnenkort duidelijk worden. Zorg dat je de vierde editie van de GTST Zomer-blog niets mist! 

Bekijk GTST terug via TVblik.