GTST-blog: Het geheim

GTST-blog: Het geheim

Geschreven door Sebastiaan Boers

Ruim twee maanden heerste er een groot geheim rond in Meerdijk. De bruiloft tussen Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson-Hooi) zorgde voor de nodige spanningen tussen Nina en Noud (Ruud Feltkamp). Noud gaf Nina een liefdesverklaring net na haar jawoord. Dit gesprek heeft Noud's vriendin Sacha (Gaby Blaaser) allemaal gehoord.

Sacha vluchtte in de caravan, het huwelijkscadeau voor Nina en Bing. Zij kon het niet aan om nogmaals gekwetst te worden door Noud. Maar eenmaal in de caravan kon Sacha geen kant meer op. De caravan werd op dat moment naar hotel de Rozenboom gebracht door Sjoerd (Guido Spek), Anna (Barbara Sloesen), Job (Jord Knotter), Rover (Buddy Vedder) en Sam (Stijn Fransen).
De stemming in de auto was opperbest. Het vijftal reed veel te hard op weg naar de Rozenboom. Op een gegeven moment kroop Rover achter het stuur. Maar dat bleek niet helemaal goed te gaan. In een bocht raakte de caravan los van de bestelbus, waar het vijftal in zat. Zij wisten niet dat Sacha in de caravan zat. Het vijftal moest toezien hoe de caravan langzaam maar zeker door rolde en tot stilstand kwam tegen een stapel bomen.

Door deze klap explodeerde de caravan met Sacha erin. Helaas heeft Sacha dit ongeluk niet overleefd. Ook Sam kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Zij brak door de kracht van de explosie haar rug. Hiervoor heeft zij maanden in het ziekenhuis gelegen. Haar broertje Rover had hier ook grote moeite mee. Hij besloot om in zichzelf te snijden. Maar zijn moeder Linda (Babette van Veen) kwam hierachter en besloot om hulp in te schakelen.

Ook Anna kon niet langer met het geheim leven. Zij stortte zich vol op de drank. Zelfs op haar werk kon Anna de drank niet laten staan. Dit zag ook Bing en ontsloeg haar op staande voet. Anna's relatie met Job kwam ook onder spanning te staan. Job zocht zijn afleiding niet in de drank, maar in andere vrouwen. Maar ook dit werkte niet meer voor hem.

Langzaam maar zeker kon hij niet langer leven met het geheim. Hij luchtte zijn hart bij Aysen (Dilan Yurdakul). Zij deed samen met collega Alex (Michael de Roos) onderzoek naar Sacha's dood. Het is voor Aysen dan ook een shock om te horen dat haar vriend, Sjoerd, mede verantwoordelijk is voor de dood van Sacha. Ondertussen is Anna als de dood voor Thijs (Miro Kloosterman), de broer van Sacha.

Thijs had een plan om achter de waarheid rondom Sacha's dood te komen. Dit deed hij op een hele bijzondere manier. Iedereen was op zijn hoede, maar het plan van Thijs leek te gaan werken. Langzaam vielen de puzzelstukjes op hun plek. Niemand kon het geheim meer voor zich houden. Onder de druk van het geheim kon Anna niet langer liegen. Zij bekende voor Thijs dat zij mede verantwoordelijk is voor de dood van Sacha.

Rover en Sam konden ook niet langer liegen. In het ziekenhuis kon Sam niet anders dan de waarheid tegen haar moeder Linda te vertellen. Zij kon niet geloven dat haar kinderen met zo'n groot geheim rondliepen. Maar zij wilde het geheim houden, zelfs tegen Anton. Dit merkte Anton meteen aan het gedrag van Linda. Maar Linda hield haar mond tegenover Anton.

Nu is het grote geheim van het vijftal uitgekomen. Hoe zal Thijs hierop gaan reageren? Zijn band met Sjoerd is alles behalve prettig. Hij heeft er al eens eerder voor gezorgd dat Sjoerd in een kwaad daglicht werd gezet. Zal Thijs nu weer wraak nemen op Sjoerd? Ook Job, Anna, Rover en Sam zijn hun leven misschien niet meer zeker. Komt het tot een rechtzaak? Wie zal er wellicht in de gevangenis belanden?

Aysen is ook alles behalve blij. Haar vriend heeft maandenlang gelogen tegen haar. Zal hun relatie standhouden, of is het over en uit tussen haar en Sjoerd? Voor Rikki zal het ook flink schrikken zijn. Haar halfbroer Job en de vader van haar twee kinderen, Sjoerd, zijn mede verantwoordelijk voor de dood van Sacha. Hoe zal zij hierop gaan reageren? Zal zij Thijs kunnen steunen of steunt zij haar broer?

De komende weken zal het nog flink spannend blijven. Het geheim is nu uitgekomen, maar welke gevolgen zal dit met zich mee brengen? Dat zal in de komende weken duidelijk worden!

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.  

Lees ook: 'Verlaat Gaby Blaaser GTST?'